Szerinted melyik jó tanács szerepel legtöbbször a bibliában? Igen, a „Ne féljetek”. Ez a bizonyos tanács 365 alkalommal hangzik el a Bibliában. Isten valóban azt akarja, hogy békében legyünk!

Talán érdemes elgondolkodni a jelentésén és pont erre szeretné felhívni a figyelmet a Szemlélek.hu.

Fotó: Román Péter / Kovász Blog

Úgy tapasztaljuk, hogy a magyar társadalom sokszínű közösségét láthatatlan bilincs tartja fogságban. Sokan félnek a koronavírustól, a klímaváltozástól, a migránsoktól, a politikai kilátásoktól, a jövőtől. A legnagyobb baj, hogy már egymástól is félünk. Hiszünk benne, hogy gondolkodással, párbeszéddel, egymás iránti nyitottsággal le tudjuk győzni e félelmek sokaságát.” - indokolta a „Ne féljetek!” Év célkitűzését Gundel Takács Gábor, a Szemlélek szerzője.

Ezzel kapcsolatban megjelent Szemlélek magazin negyedik interjúkötete, amelyben olyan személyek fogalmaznak meg bátorító társadalmi üzeneteket, mint Kepes András, Stumpf István, Acél Anna, Márki-Zay Péter, Nagy Bandó András, Balog Zoltán, Beer Miklós, Munk Veronika, Karácsony Gergely, Kovács András Péter.

Fotó: Román Péter / Kovász Blog

A program részeként podcast, interjúsorozat, elemző írások, mémek sokasága segít majd felismerni a félelem forrásait, egyben elindulni a félelemmentes, indulatmentes társadalmi párbeszéd irányába. Ennek egyik konkrét eszközeként a Szemlélek partnereként a Papifrankó vlog stábja elindította a „Peacemaker” (béketeremtő) kampányt.

További részletekért megtekinthető itt a teljes sajtótájékoztató és a szemlélek.hu-n a további részletek.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú