Az elején szögezzük le: nem vagyok az a cicababa-típus, aki képtelen elugrani a boltba smink nélkül, vagy komoly tervezőmunkát végez egy utazás előtt, hogy az ott-tartózkodása során biztosan meglesznek-e a hajvasalás megfelelő feltételei. Nem, én ennél jóval egyszerűbb lánynak tartom magam, egy konszolidált méretű sminkkészlettel és egy akkora fürdőszobai árufelhozatallal, ami egy szkeptikus férfiszemnek is nagyjából befogadható. Nem tolom túl, úgy érzem.

Mégis, ha elfogy a samponom, azért képes vagyok hosszú perceket a drogéria polcai előtt szobrozni, miközben végigolvasom több termék tájékoztatóját és online értékelését, mielőtt döntök, hogy mit viszek haza, mivel teszek jót vagy még jobbat a hajamnak. Ha hosszabb időre utazom el, azért felmerül bennem, hogy vigyek-e balzsamot, vagy 1-2 hajmosást kibírok-e nélküle. És persze van egy neszeszerem, amit mindig magamnál hordok, hiszen nőként vannak bizonyos dolgok, amikre hirtelen szükség lehet… Meg persze egy púder és egy hajkefe sosem árt, ha kéznél van.

Szóval, nem tolom túl, de azért figyelek magamra. Éppen ezért minden alkalommal mélyen megérint a #nemluxustáska kampány, aminek keretében a szervezők rászoruló nőknek gyűjtenek olyan alapvető higiéniai termékeket, amikből nálam mindig van otthon, nekik viszont igenis luxus. Nekünk alap, nekik viszont segít megőrizni a méltóságukat és a nőiségüket a nehéz élethelyzetükben is.

Ha úgy gondolod, hogy szívesen jótékonykodnál és ehhez a megfelelő felületet keresed, a #nemluxustáska adománygyűjtést abszolút ajánlom! Nem szükséges más, mint egy kiselejtezett, vagy erre a célra turizott, de még használható táska (bár magamból kiindulva, szerintem a te szekrényedben is lapul egy, aminek még jó a cipzárja, csak már meguntad és egy ideje csak kerülgeted – na most jó helyre kerül, ha kiselejtezed!), valamint egy plusz kör a szokásos drogériádban. Idén a vírushelyzetre való tekintettel egységcsomagokat kérnek a kampány szervezői, és nagyon kérik, hogy CSAK a következő lista termékeit tegyük bele a táskába:

  • Egészségügyi szárnyas betét
  • Szappan, tusfürdő
  • Sampon (és opcionálisan hajbalzsam)
  • Testápoló vagy kézkrém
  • Maszk (lehet mosható vagy egyszerhasználatos is)
  • Kézfertőtlenítő
  • Fogkefe
  • Fogkrém
  • Dezodor
  • Kedves személyes üzenet tőled

Számomra szívszorító végigolvasni ezt a felsorolást újra és újra. Mert ami sokunk számára alap, az másoknak valóban luxus. Bátorítalak tehát, hogy vegyél részt ebben a remek kezdeményezésben: hidd el, a táskáink jó helyre fognak kerülni!

A kampány 2022. január 31-ig tart. Minden további információt pedig megtalálsz a nemluxustaska.hu oldalon!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú