Ez a mondat lehetne egyfajta iránymutatás mindannyiunk életében. Jó lenne, ha eszerint tudnánk élni a mindennapjainkat. Hiszen ha örülünk, akkor boldogok vagyunk, és ha boldogok vagyunk, mindjárt máshogy látjuk a világot és a körülöttünk lévő dolgokat.

Nem is gondolnánk, mennyi mindennek lehet örülni. Eleanor H. Porter: Az élet játéka című műve nagyszerűen mutatja be ezt. A könyv a tizenéves Pollyanna életén keresztül mutatja be az öröm forrásait. A kislány kíváncsisága, vidámsága, életlátása és „játéka” mind hozzájárult ahhoz, hogy a körülötte lévők életét megváltoztassa.
Az „Örömjáték” -amit Pollyanna játszik- sokszor nem könnyű, sőt kifejezetten nehéz, de éppen ez teszi még izgalmasabbá. Minden helyzetben meg kell találni azt az apróságot, aminek az adott helyzetben örülhetünk, és máris könnyebben megoldhatjuk a felmerülő problémákat. Tanuljunk meg örülni, hogy ez által másoknak is örömet szerezhessünk.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a könyvet, és a játékot. Szerintem minden könyvespolcon ott lenne a helye, mert ezt nem elég egyszer elolvasni, újra és újra elő lehet venni, hogy egy kis „élettel” töltsük meg a mindennapokat. Ha épp rossz passzban vagy, vagy valami miatt szomorkodsz, biztos vagyok benne, hogy Pollyanna segíthet. Bármikor képes egy kis jókedvre deríteni az embert. Így zárásként csak annyit mondanék, olvasásra és játékra fel!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú