"Túlzás nélkül ki merjük jelenteni, hogy megnyílt Budapest egyik legjobb fagyizója az Astorián: a Valdocco. Az aprócska helyiség a Fekete kávézó mellett bujkál néhány négyzetméteren, ahonnan már az utcáról jól érezhető vaníliaillat funkcionál mesterséges gravitációs mezőként. Mi sem tudtunk uralkodni magunkon, bementünk és újraterveztük mindazt, amit a fagyiról eddig gondoltunk."

"A hely maga dizájn tekintetében teljesen puritán, giccstől és felesleges dekorációtól mentes, viszont nagyon barátságos. A két legfeltűnőbb dizájnelem a bejárattal szemben lévő kereszt és oldalt a falon egy sokak számára ismeretlen férfi portréja. A kettő természetesen kapcsolódik: a képen Don Bosco látható, aki a Szalézi Társaság megalapítója, de legfőképpen arról ismert, hogy szegény gyermekek megsegítésének és nevelésének szentelte az életét. Mindez a fagyizó szempontjából azért fontos, mert a hely ebben a szeretetközpontú, keresztény szellemben működik, amelyből az átlagos vendég kedvességet, kedvező árakat, alkalmanként komoly akciókat érzékel.

Külön izgalmasak Don Bosco üzenetei, amelyeket szerencsesütis cetlikre hajazó formátumban egy üvegben tárolnak, hogy aki belép, az húzzon közülük egyet." A teljes cikket a welovebudapest.com oldal olvashatjátok!

S ha ezen felül még lenne kedvetek némi édességhez tudok ajánlani két másik hasonló cukrászdát is, melyeket Don Bosco Cukrászda néven találtok meg. A cukrászdák arc poeticájából az alábbi jelmondat elárulja, miért is született ez a három édes pont Budapesten: "Don Bosco szerette a gyerekeket! A gyerekek szeretik a fagylatot! Ezért az nem lehet, hogy Don Bosco ne szerette volna a fagylaltot!"

Sok édes pillanatot!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú