A 21. században nagy nyomás nehezedik a fiatal lányokra, hogy mindig szépek legyenek. Ezt sajnos sokan túlzásába is viszik, hiszen pl.: egyre több anorexiás van a tinédzser lányok között. Egy brit előadóművész 30 lánnyal készített interjút arról, hogy mit gondolnak magukról, a túlidealizált szépségről és annak okairól.

Az első feladatuk a lányoknak az volt, hogy fejezzék be a mondatot „I am ...” (Én ... vagyok.) és olyan dologgal kellett befejezni a mondatot, ami nem kapcsolódik a szépséghez. A londoni lányok nagy része azt mondta vicces, boldog, matekzseni vagy éppen remek táncos.

A többi kérdés arra vonatkozott, hogy érzik-e a nyomást, hogy jól nézzenek ki és honnan ered ez a nyomás. A válaszadók többsége szerint teljes mértékben érezhető a nyomás, csak néhányukat nem érdekli, vagy éppen nem érzi ezt. A nyomás szerintük egyértelműen a médiából - magazinok, reklámok - származik. Néhányuk úgy érzi, hogy a barátaik miatt akarnak jól kinézni, és természetesen a sztárok miatt, akikre minden tini hasonlítani szeretne.

Végezetül az utolsó kérdés; érzik-e a közösségi háló nyomását? A válasz nem meglepően az volt, hogy igen.

Mindenképp érdemes belenézni ebbe a videóba. Ha belegondolunk sajnos minket is erősen befolyásol a média és sokszor tudat alatt, de mi is megpróbálunk olyanok lenni, mint a TV-ben látott ideálok.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú