Manapság rengeteg filmet nézhetünk meg a moziban, TV-ben vagy interneten, de vajon nézünk-e olyan filmeket, amelyek a lelki épülésünket szolgálják?

Az Ádám almái című dán film felveti azt a kérdést, hogy az élet nehézségei, azért vannak-e, hogy Isten megpróbáltatásokat állítson elénk és ezzel jobb emberré váljunk, vagy a sátán akarja megnehezíteni az életünket.

A történet egy kis dán faluban játszódik, ahol a helyi lelkipásztor szabadon engedett rabok rehabilitációjában segít. A neonáci Ádámot nemrég helyezték szabadlábra és a lelkész, Iván gondjaira bízták. Ádámnak a terápia során egy saját maga által választott feladatot kell teljesítenie; pitét sütni a templom kertjében álló almafa almáiból. A film azt mutatja be, hogy milyen hatással van egymásra a falu lelkésze és Ádám.

Mint ahogy a művészfilmek nagy részében ebben a filmben is sok megdöbbentő momentum van, ezek néha zavaróak lehetnek, de összességében nem nehezíti azt, hogy megértsük a filmet. Mindenképpen érdemes megnézni, mert segíthet megérteni a saját életünk nehézségeit.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú