Figyelem! Szubjektivitás következik!

Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy az elvek megkötöznek. Hogy elvek mentén élve, sosem juthatunk el az igazi szabadságra... az Isteni teremtett szabadságra. Vajon Isten milyen szabadságot adott nekünk teremtettségünk által? Vajon mi az a tiszta szabadság, melyet kifejezetten Ő tervezett számunkra?

S ezzel szemben mi az, amit csupán mi emberi kultúránk és a hagyományaink által, vakon és gyalázatos módon, torzul felszentelve magunkra húzunk? Legbelül sírtam, nevettem, gyűlöltem és örültem egyszerre miközben megnéztem a 2016-os év egyik legjobb idegen nyelvű film Oszkár jelöltjét. Ez a Mustang.

A filmet egy fiatal hölgy rendezte Deniz Gamze Ergüven (a képen középen). Csak azért írom le mert szerintem érdemes lesz megjegyezni!

Ja igen és Ő itt Ece (balról az első). Egy török faluban élő tinédzser lány, aki 4 nővérével megpróbálja túlélni az ember alkotta torz és gyilkos "szentségi" valóságot. A filmet, mely vetekszik életem legjobb filmjeinek dobogós helyezéséért, most nézésre ajánlom. Erősen!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú