Két sör között gondoltam, beülünk egy szórakoztató darabra, ahol jó a zene, rendben van a visual és nem tart órákig. Így haverokkal elmentünk a Duda Éva társulat Wonderland darabjának premierjére a Trafóba.

Nos, hol is kezdjem, a Duda Éva társulat most 10 éves. A kortárs tánc egyik legjobbja hazánkban… bla bla… Keress rá neten, ha többet szeretnél róluk tudni. Ez most egy első impresszióból született, átgondolatlan írás, ne várj pontos bemutatást!

A lényeg, ha a kortárs táncról értelmetlen vonaglás jut eszedbe, akkor azt felejtsd el. Ez egy nagy, szépen kivitelezett, fejezetekre bontott, érthető performansz. Apropó performansz, ha félsz hogy nem vagy egy teoretikus bölcsész típus, hanem Avengersen szocializálódott a lelked, ne félj! Neked való dolog lesz. Rövid fejezetekre bontott, marketing szakszóval falatka technikával összeállított darabról van szó. És nem kell hozzá könyvtárakban pácolt, óriási műveltség, nekem sincs. Egy agrármérnök vagyok, aki azt tudja, hogy a kapás sortáv 72,5 cm és nem azt, hogy fouetté en tournant-ból melyik darabban forognak 32-t.

De vissza a darabhoz, ami olyan mozgalmas, hogy Marvel filmektől a néptáncig, a Pride ellentüntetés buzizásától a természet lágy szeretetéig mindent megkapsz.

De mit kapsz belőle, mint keresztény? Teszed fel a kérdést, hisz a shoeshine.hu mégiscsak egy keresztény médium. Hát gondolatokat, más nézőpontot és olyan 3D-t, amelyet egyetlen IMAX sem tud pótolni. Megmutat titkokat a világból, rádöbbent a napjaink látens folyamataira. Istenem, az a tánc a cserepes fikusszal…. de szép volt. Ha Greta Thunberg látná ezt a szimbolikát, elsírná magát örömében. Feledhetetlen pillanatok!

Bevallom, katarzist adott, nem élményt. Minőségi és szép katarzist. Még az sem zavart, hogy a végén a már említett sörök miatt peakeltek az urothelium sejtek mert Bacsó Gabriella vergődő madártánca (csak azért sem spoilerezek) roppant impresszív volt.

Szóval egy szó mint száz, ne torrentezz le újabb filmet és ne moziban költsd a pénzed, menj el a Wonderlandre. Ha pontosabb kritikát akarsz olvasni, ajánlom a Fideliot vagy a szinhaz.hu-t.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú