Ő itt Fekete Ádám. Ádám fogta magát és elindított egy YouTube-csatornát. A stílusa egyedülálló, a témái nagyon fontosak, te meg ülsz a képernyő előtt és tátott szájjal csodálkozva, könnyezve nevetve észre sem veszed, hogy a srác egy hétvégényi személyiségfejlesztő workshop témáját csempészte bele 10 percbe. Ez a Tajgetosz Show!

Az elmúlt hetekben, lelkigyakorlaton, tanításokban és prédikációkban lépten-nyomon a szenvedés és a testi-lelki küzdelem témája jött velem szembe. A szenvedés helyénvalósága, a jelenbe való megérkezés, a más perspektíva keresése. Erre jön Ádám, aki arról beszél, hogy az emberek meg akarják spórolni az életükben a nehézséget. Miközben neki egy pohár megfogása is az. Aztán felteszi a kérdést: nem lehet, hogy mi vagyunk saját magunk akadálya? Puff neki… és ez még csak a csatorna bemutatkozó videója volt.

És a zseniális, hogy nem azért hiszel neki, mert megsajnálod. És ő sem azért veszi videóra a gondolatait, hogy érzékenyítse a társadalmat a mozgássérültek iránt. (Sőt, szerintem döbbenetes az a bátorság és önirónia, amivel egy mozgássérült srác a spártai Tajgetoszról nevezi el a csatornáját!) Mindez teljesen mellékes. Azért veszed komolyan, mert az élet nagy, de mégis banális igazságait pofonegyszerűen adja át, személyes sztorikkal tűzdelve és vicces stílussal körítve.

Mi bújhat meg a lustaság mögött? Miért okoz nehézséget a segítség elfogadása? Mindennapi kérdések, amik szinte mindannyiunkat foglalkoztatnak. Fontos témák, vicces köpenybe bújtatva. És közben azt is megtudhatod, hogy bármikor ehetsz fagyit! :)

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú