A kiengesztelődés napja cigányok és nemcigányok között Jézus Krisztusban tanúságtételek, táncbemutató és dicsőítő koncert az Eucharist együttessel, az óbudai, római kori, katonai Amfiteátrum szabadtéri színpadán, 2010. augusztus 4-én, 18 órai kezdettel. Az esemény házigazdája a Szent Erzsébet Segítő Alapítvány.
További információk a www.eucharist.hu oldalon!

A közhasznú Szent Erzsébet Segítő Alapítvány (SZESA) egyik kiemelt célja, hogy leépítse azokat a kulturális és szociális gátakat, történelmi előítéleteket, amelyek a cigányság és az össztársadalom harmonikus együttélését akadályozzák. A szervezet a Váci Egyházmegye cigánypasztorációs irodáját, a Ceferino Ház munkáját is támogatja, amely az evangelizáció, a kultúra és a szociális segítségnyújtás útján kíván felemelni cigányt és nemcigányt egyaránt Jézus Krisztus szeretetétől hajtva.

Az Eucharist együttes közismert zenei csoport a keresztény körökben. Dalaik, lemezeik széles körben elterjedtek. Tevékenységük lendületet ad a mai fiataloknak az egyházban való otthonra találáshoz. A zene, amit játszanak, a bennük rejlő üzenetek és hitvallások a mai kor emberének nyelvén fogalmazzák meg a keresztény és katolikus hit örök igazságait. Nem szokatlan számukra sem a kis csoportok bensőségessége, sem a stadionok, művelődési házak zsúfoltsága. Személyes meggyőződésük, hogy csak az Istennel élt élet lehet boldog és előremutató.

 

A két csoport közel került egymáshoz, céljaik találkoztak. Az Amfiteátrumba ünnepelni hívnak, hiszen minden kiengesztelődés és békekötés ünnep. Fontosnak tartják, hogy arról tegyenek közösen tanúságot, aki az életüket megváltoztatta, igazzá tette. El akarják mondani minden nyitott szívű, érdeklődő embernek, hogy aki befogadta Istent az életébe, az újra tud szeretni, illetve szerethetővé válik minden feltétel nélkül. Meg akarják mutatni azt a biztos utat, amely elvezethet a cigányok és a nemcigányok kiengesztelődéséhez. Ráadásul hisznek abban, hogy ezáltal csökken a cigány és a nemcigány bűnözés is, jobbá válik a társadalmi együttélésünk, csökken az előítélet, és növekszik a bizalom.

Augusztus negyedike tehát a kiengesztelődés napja Isten és ember, valamint ember és ember között; mindegy, hogy milyen a bőre színe, kulturális kincse, nyelve. A lehetőség napja, hogy felemelje egymást cigány és nemcigány. A dicsőítés napja, ahol Isten van a középpontban, ő lehet minden mindenben. Az eseményen jelen lesz a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia cigánypasztorációs ügyekért felelős püspöke, Dr. Székely János, valamint Bús Balázs, Óbuda polgármestere. Fellép a Ceferino Ház tánccsoportja, és dicsőítő koncertet ad az Eucharist együttes. A rendezvényre való belépés díjtalan. A helyszínen befolyt támogatásokat a házigazda SZESA működésére fordítják.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú