alt„A nőt nem a férfi fejéből vette Isten, hogy felette álljon, nem is a lábából, hogy járjon rajta, hanem az oldalából, hogy egyenlő legyen vele, közel a karjához, hogy megvédje, közel a szívéhez, hogy szeresse.”

Miben áll a nő identitása? Miben áll a nő szabadsága? Hogyan tekint a társadalom a nőkre? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ, ha 2013. november 29-én ellátogatunk a Párbeszéd Házába (1085 Budapest, Horánszky u. 20.), ahol olyan előadókkal találkozhatunk, mint Dr. Aczél Petra, Sturovics Andrea, Sik Endre, Gintner Ábel, vagy az igen ritkán megnyilatkozó Lévai Anikó.

Előtérbe kerülnek a nőiesség hamis dilemmái, és hogy ezeket hogyan lehet feloldani. Rohmann Ditta, csellóművésszel és Lévai Anikóval arról beszélgethetünk, hogy a nők lehetnek jó anyák és sikeresek is egyszerre illetve szó lesz még arról, hogyan teremtenek értéket a nők a munka világában, forintban mérhető és nem mérhető módon. Az előadásokat állófogadás, borkóstoló és Playback Színház színesíti majd.

Ne feledjétek: Párbeszéd Háza, 2013. november 29., 15:00 óra. A rendezvény ingyenes. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

A Playbackről: A playback színház egy improvizáción alapuló műfaj, melynek középpontjában az interaktivitás és a történetmesélés áll. A nézők hangulatokat, életérzéseket, történeteket, álmokat osztanak meg, amelyeket a társulat zene kíséretében improvizálva játszik el. Fontos szerepe van a játékmesternek, aki meghallgatva a történetmondót, segít a szereplők kiválasztásában, közvetít a nézők, a szereplők és a mesélő között.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú