Programajánló a nyár utolsó pillanataihoz.

Gondolhatnád, hogy itt csendben kell lenni, de a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó nem a hallgatásról szól. Éppen ellenkezőleg, 2017 mottója: Ébredj és Lépj. Erdély piciny kis falujában, nem kis dombjának lábánál és tetején, a Csíksomlyói hágó várja a 14-30 közötti fiatalokat.

Azokat, akik szeretnének otthon lenni. Otthon egy olyan közösségben, ahol alig pár ismerős van, esetleg egy sincs. Mégis mindenki közösen tesz, ad, kér.

A helyiek megszokták az ilyenkor szokásos tömegjelenséget. Talán bezárják a kapukat, esetleg elmennek nyaralni? Nem igazán. Reggel frissen fejt tejjel, kedves szóval köszöntik az ismeretlen ismerőst. Mert ez a falu felébredt és lépett. Talán ezért hívnak most erre másokat is. Ébredj és Lépj! Ha most elindulsz, még odaérsz. Ne strapáld magad a túlszervezéssel! Egy hátizsák a legfontosabb cuccaiddal, meleg pulcsi reggelre! ¬– mert bármennyire is él benned a kánikula élménye, Csíksomlyón átlagosan 10-12 fokkal van hidegebb, mint Magyarországon. Készülj kiscsoportos csendre vagy beszélgetésre, előadásokra, közös együttlétekre.

Sajnos a közös és együtt szavaink kicsit megkoptak. Összemosta őket a közösségi tér, valami személytelen mi-vé. A CSIT az a tér és idő, ami arra lett kitalálva, hogy megtapasztalhasd a feltételekhez nem kötött mi-t, új barátságokat köss, és soha nem tapasztalt élményekkel gazdagodj az elvárások nélküli elfogadásban.

A programokról, regisztrációs lehetőségekről és a fontos részletekről az esemény honlapján, itt találsz részleteket!

 

Időpont: augusztus 15-19

Helyszín: Csíksomlyó

Előadók: András Teréz, Kovács Imola, Margulescu Cotiso

Zene: Csiszér Laci, Unless, Blessed

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú