A különféle nyári fesztiválok közt akad egy, amely nagyon különleges és kitűnik a többi fesztivál közül. Az Arcus Temporum pannonhalmi művészeti fesztivál a bencés rend közreműködésével egyszerre kínál belső elcsendesedést vagy kortárs művészeti alkotásokon való elmélkedést és léleksimogató zenei betevőt. A fesztivál 2018. augusztus 24. és 26. között kerül megrendezésre.

„...Sok szeretettel ajánlom figyelmükbe a Pannonhalmi Főapátság 2018-as programjait. Bizalommal invitálom Önöket Pannonhalmára, Szent Márton monostorába, hogy a kibékülés jelentésárnyalatait kutatva találkozzunk egymással és a nagy Kibékülővel, Istennel...” - írja köszöntőjében Hortobágyi T. Cirill főapát.

A zene és képzőművészetek mellett a programban helyet kap az irodalom is. „Gyógyító monostor” és „Meddig él egy író?” vagy „Kibékülés” című imaórák, irodalmi előadások és képzőművészeti programok olvashatók. Az átlátható és szépen strukturált weboldalon részletes programleírás található, sőt letölthető

A fesztivál arculata azon túl is külön említést érdemel, hogy a mai vizuális művészeti trendekhez képest mennyire progresszív. Az arculatot Takács Benedek tervezőgrafikus készítette. A fesztivál arculata 2015-ben a Magyar Formatervezési Díj vizuális kommunikáció kategóriájában a Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának különdíjában részesült.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú