A nagyböjtöt sokféle módon élhetjük meg, többféleképpen állhatunk meg, mélyülhetünk el, reflektálhatunk külső és belső dolgainkra. A jezsuiták idén egész sor művészeti programot hirdettek meg, amik mind segíthetnek a Húsvétig tartó úton. Csemegézzetek belőle kedvetekre!

Március 19-e és április 2-a között ismét megtekinthető lesz az útmenti kereszteket bemutató „Itt jelen vagyon” című fotókiállítás, a Párbeszéd Háza magasföldszintjén. Március 19-én 17.30-tól Sajgó Szabolcs atya fotómeditációs műhelyre várja az érdeklődőket. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi linken lehet!

Március 24-én 17 órától Nagyböjti zenei áhítat kerül megrendezésre a Párbeszéd Házában. Joseph Haydn Krisztus hét szava a keresztfán c. oratóriumát az Albert Schweitzer Kamarazenekar adja elő Kenessey László vezényletével. Az elmélkedéseket Sajgó Szabolcs atya tartja.

A filmek kedvelői sem maradnak programok nélkül. Példának okáért március 26-án Luis Buñuel Nazarín c. filmje alapján Máté-Tóth András valláskutató fog beszélni a kereszténység jövőjéről, a Vászonkrisztus sorozat keretében, a Párbeszéd Házában. A részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztráció az alábbi oldalon a Jelentkezem gombra kattintva indítható.

A Faludi Ferenc Akadémia pedig heti rendszerességgel tart filmklubot, magyar és külföldi, klasszikus és kortárs művekkel egyaránt. A következő vetítésre március 20-án kerül sor a Puskin moziban, Ken Loach Szesztolvajok (The Angels' Share) című filmjével. A vetítés utáni beszélgetést Lukácsy György filmkritikus, újságíró vezeti. Egy héttel később, március 27-én Szalay Péter Tündér remények és Vázlat prófétákról című filmjeit nézhetjük meg a Premier Kultcaféban.

További programokért keresd fel a Párbeszéd Háza honlapját!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú