Járjunk együtt az úton” mottóval Ferenc pápa történelmi látogatást tesz Romániában, 2019. május 31. és június 2. között Csíksomlyóra.

Az eseményre március 1-től online lehet regisztrálni a pontifex.ro honlapon, mely nem csak a regisztrációs felületet tartalmazza, hanem aktualitásokat is közöl. A regisztráció egyének és csoportok számára is lehetséges. Minden regisztrált személy vonalkódos belépőt kap a szektorokba való besorolásról e-mailben, amelyet kinyomtatva kell felmutatniuk. A zarándokcsoportok szervezése elsősorban a plébániákon keresztül zajlik.

Aki önkéntesként szeretne részt venni, 2019. március 31-ig tud jelentkezni a pontifex.ro-n.

A szertatás június 1-jén latinul zajlik majd, az énekek magyarul csendülnek fel, a pápa olaszul szól a zarándokokhoz, amit magyarra, románra és angolra fordítanak. A szentmisét a csíksomlyói pünkösdi zarándoklatok mintájára készítik elő, a szabadtéren, a somlyói nyeregben mutatják be.

Pápaváró címmel heti műsor indult az erdélyi Mária Rádióban március 13-án, Ferenc pápa megválasztásának 6. évfordulóján. A szombat délelőttönként (10:30-tól) jelentkező adás friss hangoló a Szentatya június eleji látogatására.

A Rákóczi Szövetség utazási pályázatot hirdetett Kárpát-medencei középiskolák, egyházi közösségek 13 és 19 év közötti fiataljai számára. Ennek részleteiről Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke tartott részletes tájékoztatót. A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja keretében az utazásban résztvevő diákok számától és az utazás távolságától függően akár 400 ezer forint utazási támogatásban is részesítheti a sikeres pályázókat. A pályázatot 2019. április 1-ig nyújthatják be a Rákóczi Szövetség honlapján.

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek imát kért a hívektől a pápalátogatásra készülődve:
Szerető mennyei Atyánk, te választottad Ferenc pápát, hogy Szent Péter utódaként vezesse Anyaszentegyházunkat. Szentlelked kísérje találkozásunkat, hogy megerősítsen őseink hitében és erényeiben, bátorítson a kitartó reményben, megújítson az isteni és felebaráti szeretetben. Csíksomlyói segítő Szűz Mária, könyörögj érettünk!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú