„Szia! Te is keresztény vagy?” Hát nem hangzik tipikus ismerkedős szövegnek egy egyetemi gólyatáborban. A legtöbben szó nélkül faképnél hagynának, és ritka az, hogy igen a válasz.

Kikerülsz a megszokott, ismerős középiskolából, ahol mindenkivel legalább egyszer beszéltél, ahol kb. mindenkiről tudtál valamit, a barátaid más egyetemre mennek, esetleg más városba kerülsz. Ijesztő, nem?

Ráadásul nem tudod az új szaktársaidról, hogy ki az, aki hozzád hasonló értékrendet vall, kivel tudnál jó barátságot kialakítani. Ezekben pedig az egyetemi gólyatábor pont nem fog segíteni. Jól sejtette ezt anno két fiatal friss érettségis, akik létrehozták az első Keresztény Gólyatábort.

Céljuk, hogy segítsék az egyetemre kerülő fiatalokat, hogy megtalálják azokat a keresztény közösségeket, keresztény szaktársakat, akik majd támogatják őket az egyetemi éveik alatt. Itt hasznos gyakorlati információkat kaphatsz az egyetemeddel, szakoddal kapcsolatban (pl. Neptun), miközben kirándulsz, sportolsz, imádkozol, bort kóstolsz, bulizol. Ez már jobban hangzik, igaz?

Hogy hol és mikor van erre lehetőséged?

Találkozzunk 2019. augusztus 7-11. között Esztergomban a Szent Adalbert központban!

Jelentkezni itt tudsz, további infót pedig Facebook-oldalukon találsz.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú