Voltál már görögkatolikus liturgián? Megragadott a szépsége, esetleg nem értettél belőle semmit? Vagy mindkettő egyszerre? Mindig menni akartál, de féltél, hogy kívülálló leszel?

Akkor Az Eucharisztia a bizánci teológiában előadássorozatot neked találták ki! A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán februártól áprilisig összesen kilenc hétfői előadást hallgathatsz meg görögkatolikus püspököktől és rangos teológusoktól. Olyan témák fognak előkerülni, mint a gyermekáldoztatás, a görögkatolikus egyházkép vagy az eucharisztikus etika. Neked ajánljuk, ha szeretnéd jobban megérteni a bizánci liturgiát és a görögkatolikus teológia belátásait az Eucharisztiáról.

Az első előadást Papp Miklós atya tartja február 10-én 17 órakor Bevezetés a bizánci liturgiába címmel. Előadásában levetíti, majd magyarázza a görögkatolikus liturgia fő mozzanatait és különösen azoknak ajánlja, akik még nem hallottak liturgiamagyarázatot.

Az előadások teljesen nyitottak, a főiskola minimális anyagi hozzájárulást kér a belépéskor. Regisztrálni tudsz a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy személyesen.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú