"Tehetünk arról valójában, hogy életünk során milyen emberré válunk? Hol húzódik a határ környezetünk személyiségfejlődésünkre gyakorolt hatása és tényleges szabad akaratunk között? Ki vagy mi dönti el, hogy felnőttként képesek leszünk-e építő válaszokat adni a társadalom által elénk állított súlyos kérdésekre és élethelyzetekre?"

A shoeshine.hu filmes alkotói közössége egy egészen új munkafolyamatban elmélyülve töltötte napjait az elmúlt két évben. Szituatív dokumentumfilmet készíthettünk egy budapesti leánynevelő intézetben. A mű elkészült, és most szeretnénk bemutatni nektek.

A rákospalotai “javítóban” a kiváló szakmai, pedagógia módszertanon túl egy különleges misszió is működik. Kerekes Szabolcs intézeti lelkész egy hosszú évek óta tartó szolgálat keretében látogatja az intézetben élő lányokat. Célja, hogy segítse őket, hogyan birkózzanak meg saját sebzettségeikkel, belső nehézségeikkel. Egyszerű jelenlétével reményt és hitet visz olyan fiatalok közé, akik számára ezek a szavak születésüktől fogva üresen csengenek.

Szabolcs, filmünk főszereplője rendszeresen látogatja a lányok csoportjait, programokat szervez számukra. Egy éven át lehetőségünk volt követni munkásságát és most a nyers valóság képeiből filmet készíthettünk, hogy bemutassuk azt a világot, melyben ez a különleges szolgálat megvalósul.

 

 

A forgatás során így elkísérhettük őt a találkozási alkalmakra, láthatatlanul jelen lehettünk életének pillanataiban, és nem utolsó sorban kísérhettük olyan növendék lányok életét is, akikkel Szabolcs a misszió során találkozik. A film megismertet bennünket a nevelő mindennapjaival, Szabolcs kitartó munkájával és ezeken túl olyan lányokkal, akik minden nehézség ellenére igyekeznek változtatni életükön. Filmünk a növendékek életének valóságát őszintén tárja a nézők elé. A találkozások és egymásra hatások révén kibontakozó formálódást, a személyes történeteket és érzéseket.

És persze a valóság mindig sokkal árnyaltabb, mint gondolnánk. Erről tanúskodik egész estés, szinte csak megfigyelésen alapuló, különleges dokumentumfilmünk, melynek bemutatójára szeretettel hívunk most!

Helyszín: Budapest, Párbeszéd Háza
Időpont: 2020. szeptember 26. 18 óra
Belépés: A filmvetítés regisztrációhoz kötött, mely itt érhető el!
A filmvetítés költségeihez köszönjük, hogy te is hozzájárulsz. Ajánlott adomány: 1000 HUF.

Köszönjük megtisztelő érdeklődéseteket filmünk iránt. Az első, 18.00 órás és 20.30-as vetítési időpontok már megteltek, a következő választható vetítés szeptember 27-én, 17.00-kor veszi kezdetét! A további vetítési időpontokat folyamatosan frissítjük. Közös biztonságunk érdekében kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy ne legyenek túlzsúfolt előadások. Ezért a bemutató hétvégéjén több vetítést is tartunk. A regisztráció során kérünk benneteket, hogy figyeljetek az időpontokra.

A bemutatón Kerekes Szabolcs mellett a film intézetben lakó szereplői is megtisztelnek bennünket jelenlétükkel! A filmet követően rövid beszélgetésre várjuk az érdeklődőket.

Szívünk vágya, hogy minél többekhez eljusson a film üzenete, itthon és határainkon túl egyaránt. A bemutató után lehetőség lesz a filmet vetítésekre kérni. Részleteket itt találtok: ajavito.shoeshine.hu

A shoeshine.hu stábjának nevében szeretettel hívunk és várunk mindenkit, akit érdekel egy őszinte és személyes történet, küzdelmekről, emberségről és a mindenható Istenről.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú