Az Ars Sacra Fesztivál minden szempontból kitűnik a többi fesztivál közül. A nevéből jól következtetünk, ha a szakrális művészetekre gondolunk. Ezen a fesztiválon ugyanis a szakrális művészetek kerülnek előtérbe, méghozzá a legszélesebb spektrumába nyerhetünk betekintést: vers, zene, képzőművészet, film.

Sokan vagyunk úgy, hogy a koronavírus miatt még jobban vágyunk a léleksimogató programokra, mint eddig bármikor. Ilyen lesz az Ars Sacra filmművészeti szekciója. Idén a repertoár azért is különleges, mert a kiválogatott 44 alkotás között két olyan filmet is meg lehet majd nézni, amelyek szorosan kötődnek a shoeshine-hu-hoz: A premontrei örökség című dokumentumfilm (60 perc) szeptember 14-én 16:00-tól, A szerzetesnek álltam című dokumentarista trash-film (57 perc) pedig szeptember 14-én 18:00-tól látható a Tabán Art Moziban.

Mindkét film témájában, mondanivalójában és vizualitásában is nyomot fog hagyni a nézőben, ezért érdemes akár mindkét filmet megnézni és a szeptember 14-ét filmes hétindítóként beprogramozni a naptárakba.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú