A HolddalaNap Zenekar Világ-Virág Estjeit február óta követhetjük. Az estsorozat keretében a zenekar csütörtökönként zenéléssel, beszélgetéssel segített minket a lelki harmónia megtalálásában. Egy rövid kényszerpihenő után májusban három alkalommal visszatértek, a sorozatot pedig egy pünkösdi nagykoncerttel zárják május 27-én, csütörtökön.

A HolddalaNap világzenei formáció Világ-Virág Estjei dalokkal, mesékkel, különleges vendégeik közreműködésével segítik, hogy harmóniába kerülhessünk a Mindenséggel. A február óta zajló online sorozatban minden alkalommal egy-egy témát járnak körül: hitet, szerelmet, hálát, gyászt, a környezettel való kapcsolódás erejét, de népek muzsikái és meséi is előkerültek.

A sorozat zárásaként egy pünkösdi koncerttel készülnek. Pünkösd, ahogy ők fogalmaznak, a közösség ünnepe: „Pünkösd a közösség ünnepe: áradjon ki a lélek, s gyógyítsa sok sebünk, frissítse, tárja ki életünk! Adja a jó Isten, hogy új, áldott felismerések gazdagítsák életünket, az erős idők felfele nyissák szíveinket!” – mondja Gulyás Anna, a zenekar énekesnője. A koncerten elhangoznak népdalok, népénekek, más szerzők dalai és a zenekar tagjainak saját istenes énekei is.

Közreműködők:

  • Bolyki Sára – ének, ütőhangszerek
  • Draskóczy Lídia – hegedű
  • Gulyás Anna – ének
  • Szlama László – koboz, citera, ének

Bár a Világ-Virág estek a pünkösdi koncerttel véget érnek, júniusban újra találkozhatunk a zenekarral az Ének a természetért koncert keretében, mely remélhetőleg már közönség előtt zajlik majd.

További információk:
www.holddalanap.com
facebook/holddalanap
youtube/holddalanap

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú