Egyetemre jársz? Keresztény vagy? Érdekel egy szuper felekezetközi közösség, ahol egy héten át együtt tanulhatsz és fejlődhetsz másokkal? Akkor vár rád a Grundación, a MEKDSZ megújult nyári tábora!

Augusztus 30. és szeptember 5. között idén is megrendezésre kerül a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség tanévnyitó tábora Felsőtárkányban, dicsőítéssel, növekedéssel, közösségi programokkal, egyéni reflexiós térrel, műhelyekkel és csoportokkal!

Talán már hallottál korábban a GRUND-ról, a MEKDSZ hagyományosan apologetikai témájú évkezdő táboráról, ahol Szalai Andrással, az Apológia Kutatóközpont alapítójával és vezetőjével hitvédelmi kérdésekkel és válaszokkal vértezzük fel nyárról nyárra a szívünket és az agyunkat. Idén megújult formában, Grundación névvel kerül megrendezésre a tábor – az ötlet az IFES-től, a MEKDSZ nemzetközi nagytestvérétől jött: a Formación című vezetőképző mintájára idén a Grundación is a teljes emberré formálódást igyekszik elősegíteni.

Mit jelent követni Jézust? Egyenlő WWJD-karkötőt hordani és ott lenni egy MEKDSZ-táborban? Az megvan nagyjából, hogy milyennek „kellene lennie” egy kereszténynek, hogy fürtökben milyen gyümölcsök lógnak rajta, de mi történik addig, amíg ezek a gyümölcsök beérnek? Hogy lesz Péterből kőszikla, hitetlen Tamásból Indiáig menő apostol és belőlem valami krisztusi? Hogyan lesz a bennünk élő léleklimitálásból istenarc-kiábrázolás?

Növekedésed kínjainak és szépségeinek gyakorlására hívunk az egyhetes keresztény egyetemistáknak szóló tanévkezdő inkubátorba és ringbe, ahol megérintheted majd Jézus sebeit, hogy higgy, ahol eshetsz-bukhatsz, és saját bőrödön tapasztalhatod, mit jelent emberhalásszá lenni és másokat is erre a tanítványi létformába hívni.” – szól a MEKDSZ meghívása.

A tábor a tanítványság témakörét fogja körbejárni, közösségben, frontálisan és a gyakorlatban is, tematikus napok, előadások Szalai Andrással, csoportbeszélgetések, szemináriumok, közösségi aktivitások, túranap és lelkiségi mozzanatok, missziós ötletelések által. Mindezt azért, hogy először vagy újra a diákok felkészülhessenek az egyetem adta kihívásokra és a diáktársaik felé való szolgálatra, hogy ne korlátozzuk, hanem egyre inkább kiábrázoljuk a bennünk lakozást vett Krisztust!

Részletek és jelentkezés a MEKDSZ honlapján: http://www.mekdsz.hu/grundacion
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/336279791481060/

Jelentkezési határidő: augusztus 10.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú