A város szívében van egy kedves zug, egy hangulatos kis tér közelében. A főútról alig látszik, ám aki hallott már róla, könnyen megtalálja. Te hallottál róla?

A Shalom Közösség 2018-ban nyitotta meg kávézóját a Horváth Mihály téren. A kávézót HungaRio névre keresztelték, ami nem a véletlen műve (inkább a Szentléleké), hiszen a Riói ifjúsági világtalálkozó alatt Magyarország is csatlakozott az eseményekhez. Ez volt a HungaRio, amin a Shalom Közösség is aktívan részt vett. Talán többen emlékeznek még a fergeteges brazil táncokra.

Hát innen a név.

De honnan ez az illat?

2019-ben a kávézó új arculatot kapott, júliustól végre igazi brazil kávét és brazil ételeket találhatnak az étlapon az ide betérő vendégek.

Igazi különlegesség a Reménység Kávéja. Ezt a kávét kábítószerfüggő és alkoholproblémákkal küzdő fiatalok állítják elő és csomagolják. Azon túl, hogy a fiatalok a munkafolyamattal és a rendszeres imával megszabadulnak függőségüktől, a bevételük képzi a pénzügyi alapot az új életük elkezdéséhez. Az ízletes kávé és a finom ételek mellett azonban van még valami, amivel ez a kávézó többet ad, mint az átlagos budapesti kávézók.

Mert a HungaRio evangelizál.

A kávézó ad otthont több imacsoportnak és keresztény programnak. Jelenleg 3 imacsoport működik. Ők a Béke útjának 5 állomásán haladnak évről évre előre, hogy minél mélyebben megismerhessék az Istent.

A kávézó dolgozói szívesen beszélgetnek mindenkivel, aki egy kicsit is nyitott a kereszténység felé, és ezeknek a kis beszélgetéseknek a különlegessége, hogy egy-egy személyes tanúságtétel tartozik hozzá.

És ami a programokat illeti:

  • November 16-án Társasjáték est lesz,
  • November 23-án Filmklubra várnak mindenkit szeretettel,
  • November 30-án Versfelolvasási estet szerveznek,
  • December 7-én pedig egy autistákból álló kórus fog énekelni a HungaRioban.

(A programváltozás jogát fenntartják. Naprakész információkért kövesd a kávézó Facebook-oldalát.)

Cím: HungaRio, Budapest 1082, Horváth Mihály tér 7.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú