Azt hiszem sokunk régóta dédelgetett álma, hogy olyan helyen és környezetben tudjunk önfeledten kikapcsolódni, ahol biztonságban és jó emberek között érezhetjük magunkat. A gödöllői ifi klubban megrendezésre kerülő bulisorozatunk minden állomásával olyan szórakozási lehetőséget szeretnénk nyújtani a hozzánk érkező vendégeknek, ahol az igazán önfeledt szórakozás, tánc, remek zenék, fények, „party-feeling”, találkozások és beszélgetések mellett testvérkét lehetünk együtt, tiszteletben tartva egymás személyét és örömét. Együttléteink jelmondata: “amikor közénk jössz, gyere testvérként, de teljesen szabadon… gyere tisztelettel, de totálisan lazán… gyere emberként és maradj is az!”

Alapvető célkitűzésünk: kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy ezek az alkalmak mindig, mindenki számára a közösség értékes és nélkülözhetetlen fontosságát tudják megmutatni. Egységbe szeretnénk formálni a közösséget a személyes, de kötetlen találkozásokban rejlő lehetőségek erejével. Ezzel párhuzamosan pedig kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy a bulik „profi” körülmények között, profi technikai feltételekkel valósuljanak meg, a hangzástól a játékokon át az italok felszolgálásáig. Ez persze nem kis szolgálatot követel a szervezőktől. Így hálás köszönetet is mondunk mindazoknak, akik a bulikért dolgoztak, telefonáltak, takarítottak, szereltek, sütöttek, vásároltak, vagy akár fűtést javítottak.

Amellett, hogy mindig elsőként hívjuk a Szentháromság plébánia fiataljait ezekre a bulikra, sokan megfordultak már együttléteinken más plébániákról, vagy akár a Fokolare ifjúság, a KIM (Katolikus Ifjúsági Mozgalom), vagy az ÖKI (Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány) berkein belülről is. Ügyelünk arra, hogy a bulikon résztvevő közösség valóban egy tőben, Krisztusban gyökerezzen. Ez elengedhetetlen. Minden buli elején ejtünk pár szót együttlétünk igazi lényegéről és közösen vallott értékeinkről. A szervezésben részt vevő fiatalok 5-10 percben elmondják azokat a lényeges gondolatokat, melyek segítségül szolgálhatnak a fenti célok megvalósulásában. Tapasztalatunk az, hogy a fiatalok felismerik és magukénak érzik ezeket az elveket. Az elvi egységnek és a regisztrációs szűrőnek köszönhetően az eddig megrendezett hat bulin nem volt semmilyen komoly magaviseleti, vagy morális incidens. Azt hiszem, ez nagyon nagy dolog, mérlegelve azt, hogy eddig körülbelül több mint háromszáz vendég érezte jól magát ezeken a bulikon.
Megkérdeztük néhányukat vajon mit gondolnak a legutóbbi alkalmakról: Miért jó részt venni egy klubbos bulin?

Kovács Enikő: “A klub egy olyan hely, ahol biztonságban érzem magam, sok az ismerős arc, nem muszáj egész éjjel táncolni, el lehet vonulni egy-egy régi ismerőssel beszélgetni egy csendesebb helyre. Nem kell horribilis összegeket fizetnem, hogy kulturált helyen ünnepeljem a szilvesztert, húsvétot, stb. A legfontosabb pedig, hogy a Klub az a hely, ahol mindig kapok minimum egy baráti ölelést, vagy jó szót. Itt mindig szeretettel fogadnak.”

Egy olasz vendég: „Rendkívüli buli, finomabbnál finomabb harapnivalók, mindössze egy kicsivel több alkohol hiányzott, de így is szuper volt! Köszönöm!”

Fra, Olaszország: „Köszönöm a szilveszteri bulit. Egy kicsit másmilyenre számítottam…de a végén nagyon jól éreztem magam, köszönet a barátaimnak a fantasztikus hangulatért, és nektek a csodás zenéért. Az este elején azt kérdeztem magamtól, mit akarhat az Isten üzenni nekem, miért kerültem egy olyan társaságba, ahol sérült emberek is vannak? Sok vidám embert láttam, akiket boldogság töltött el, hogy segíthetnek más embereknek és együtt ünnepelhetnek velük. Egy csodálatos évkezdésnek lehettem részese. Köszönöm!”

Marco, Olaszország: “Szilveszter éjjel egyszer csak azt veszem észre, hogy a táskám valahol hever, közel ahhoz a helyhez, ahol hagytam, és ki van nyitva. Rohanok oda, reflexpara. Aztán nem hiányzott belőle semmi, valószínűleg egyszerűen csak leesett, és valaki felvette. (...)”
“Annak ellenére, hogy közöttünk voltak nem keresztény gyökerű fiatalok is úgy érzem mégis csak volt valami, ami mindannyiunkat megragadott. Ez pedig az volt, hogy családban érezhettük magunkat. A jó zenék, a csinos lányok persze azok is ott voltak és megérintett bennünket a találkozás, de úgy vélem sikerült nektek szervezőknek olyan légkört teremtenetek, melyben mi is családtaggá válhattunk arra az estére. Köszönjük!.

Buczkó Detti: „[Az olasz csapat] három napra érkezett hozzánk, én kaptam a szilveszter esti program megszervezését. Úgy gondoltam, miért is lenne értelme elvinni őket egyik puccos pesti szórakozóhelyre, ahol ráadásul nemhogy a szervezőket nem ismerjük, de még magát a helyet sem elég jól, sem a zenét. Nem tagadom, tartottam tőle, mit szólnak majd, de bíztam benne, hogy ha már valami Isten kezében van, az csak jó lehet. És ez be is bizonyult. Jó volt látni, hogy ahogy beléptünk, ismerős arcok fogadtak, és nem holmi kopasz, antiszocialista, életunt, nagydarab kidobó, vagy jegyszedő.
A belépő ára is teljesen baráti volt, ellenben az összes többi általam kiválasztott hellyel. Engem örömmel töltött el, hogy olyan emberekkel is táncolhattam, akik fogyatékkal élők. Viszont rájöttem, hogy annál inkább szerethetőbbek. Látni a boldogságot valakinek az arcán, aki igazából annyira fél, hogy soha nem merne senkit megkérni arra, hogy táncoljon vele, olyan feltöltődést ad, amilyet nem kap bárhol az ember. Köszönöm nekik ezt, és Istennek, hogy részesülhettem benne. (...)
Jó volt a megnyitó beszéd, és az éjféli közös imádság, hálaadás, ezúton szeretnék óriási köszönetet mondani, a segítő, tolmácsoló kollegáknak! (...)
Köszönöm, minden olasz nevében is, hogy veletek köszönthettük a 2013-as Esztendőt! Bízd Újra Életed Krisztusra”

S hogyan is néz ki egy ilyen buli? Mindenkit arra bíztatnánk: ne higgyen az itt leírtaknak, hanem nézze meg a saját szemével. A dekorációval, a hangulati elemekkel, a különféle zenei stílusokkal, úgy érezzük, elsősorban a 35 év alatti korosztályt szólítjuk meg. Természetesen nem csak táncolni lehet a klubban. Aki beszélgetni szeretne, a hátsó nagyterem foteljeiben, szendvicsek és sütik között lehet együtt barátaival. Aki csocsózni szeretne, elfoglalhatja az előteret. S végül két fontos szabály: az egész klubban tilos a dohányzás, illetve a kulturált szórakozás megőrzése érdekében a pultért felelős szervező bármikor dönthet úgy, hogy valakit többet már nem szolgál ki alkohollal.
Sok olyan fiatalnak adunk lehetőséget igazi szórakozásra, beszélgetésre és ismerkedésre, akinek nincs ilyen erős és önszervező, önfenntartó közössége. Azaz ha ezek a bulik nincsenek, akkor vagy otthon ülnek, vagy elmennek egy nyilvános szórakozóhelyre, ahol nem ilyen biztonságos és barátságos a légkör.

S végül, de nem utolsó sorban azt is nagyon hasznos tartjuk, hogy ezen együttlétek által más közösségekkel is szorosabbra fűzzük a kapcsolatunkat, illetve korábban lemorzsolódott, vagy épp teljesen új tagnak mutathatjuk meg közösségünket.
Végszóként mit is mondhatnánk; várunk szeretettel mindenkit, aki vágyik effajta együttlétre, szórakozásra. Hisszük, hogy Krisztus hittel telve és örömben szeretne bennünket látni.

A szervezők

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú