Szombaton Ádám barátommal Budapesten jártunk a Szekér Csárda nevezetű helyen, ahol Pál Feri atya hallgatósága csapott egy művészi kultúrestet.

Az estet a közösségbe tartozó, kedd esti pálferi előadásokra eljárogató művészi vénával megáldott tehetségek adták. Volt fotó és festménykiállítás, gitározás zongorázás, népdaléneklés, prózamondás, sőt még bűvészkedés is! És hogy mit kaptunk ezerötszáz forint belépőért? Ingyen kaját és korlátlan mennyiségű italfogyasztást. (bár a vörösborért és a kávéért fizetni kellett, node semmi baj; elvégre a minőségnek ára van)

Azért hozzá kell tegyem a fellépők többsége nyilvánvalóan amatőr volt (tisztelet a kivételnek) a maga műfajában, egész szép produkciókat sikerült felvonultatniuk a művészeknek. Az én lelkivilágomban ez egy pozitív élmény volt. A szervezés nem a nálunk megszokott kattos, Zimmeren pontos volt ugyanis a tervezett 5 órás kezdés helyett egy órát csúszott a start. Igaz ami igaz, sok vendég csak később esett be, azért talán időben is el lehetett volna kezdeni. Node félreértés ne essék nem akarok senkit sem bántani, főleg hogy nem könnyű egy ilyen estet levezényelni, úgyhogy jönnek is a pozitívumok. Azaz inkább a legnagyobb pozitívum: a táncház, ahol néptáncokat volt szerencsénk elsajátítani néhány profi népzenész közreműködésével. Egy, két, há, négy, öt, hat, hét, nyolc, no meg persze csuhajja és széplányok tömegével. A végére egy hátsimogatással is kezet lehetett volna mosni, úgy leizzadtunk.

A hangulat tehát adott volt, a rendezvény jól sikerült, hamarosan a TVSS adás is elkészül majd róla (merthogy természetesen muszáj volt megörökíteni e kellemes pillanatokat).

Egyszer el kéne menni egy kedd esti pálferi előadásra… de addig is hallgatom a www.palferi.hu-n.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú