Sokan sokfélét tudnak róla, de nagyon sok keresztény nem hallott még erről a kisvárosról. 28 évvel ezelőtt a Szűzanya egy különleges csoda helyszínéül választotta Medjugorjét. 6 gyermeknek jelent meg akkor, akik azóta közvetítik a világnak a Szűzanya üzeneteit.
Ide zarándokoltunk el – a gödöllői ifjúságból 8-an­­­­– közel ezer magyarral, hogy csatlakozzunk a világ 70 országából érkező több mint 50 000 fiatalhoz. Egy kifestőkönyv színtelen lapjait színeztük be ebben az egy hétben, és a mediterrán hangulatú város színes forgataggá változott. Esténként a szentmise előtt rózsafüzért imádkozva készültünk és vártuk a Szűzanya jelenését. Ebben a pár percben elnémult az ötvenezres tömeg; remény és hit töltött el minket. „Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek.” Ez Medjugorje csodája.

Felajánlás és kitartás­­ amíg mezítláb megjártuk a Jelenések hegyét. Csendben, szavak nélkül erősítettük egymást.

Figyelem és nyitottság – amikor délelőttönként a világ minden tájáról érkező fiatalokat és felnőtteket hallgattuk. Ők saját életük példájával igazolták, hogy bármilyen messziről és mélyről indulnak is, van út a Jóisten felé.

Öröm és dicsőség – amikor valóban megéltük, hogy a szentmise Jézus feltámadásának az ünnepe. Ahol 50 000 fiatal együtt táncol a színpadon koreográfiát mutató apácákkal.

Gyógyulás és remény – A Cenacolo közösség fiataljai az ima és a munka erejével egymást segítve gyógyulnak ki a kábítószer függőségből. A színpadon táncoltak, énekeltek, és az eső ellenére azon a délelőttön ragyogott legszebben a tér.

Hit és csoda – Sokan gyógyultak meg Medjugorjéban a Jelenések hegyén, vagy a feltámadt Jézus szoborból folyó víz érintésétől. Ezt az ajándékot kevesen élik át, mégsem tér haza innen senki lelki gyógyulás nélkül. Különlegesen ragyogó fényt rajzol itt a Szűzanya az arcokra.

De Medjugorjét elmesélni nem lehet, csak megélni. Mint amikor a Jóisten felemeli az ecsetet, kinyitja a festékesdobozt, és a kifestőkönyv körvonalas fakó képei megtelnek színnel. És ragyognak.

Zimmer Zsófi

Tervezzük, hogy a következő évben, tehát 2010-ben is elmegyünk erre a találkozóra. Ha van kedved, és szívesen hallanál még többet Medjugorje-ról, akkor keress meg! (Máthé Ági)

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú