2008. április 4-én, pénteken 19:00 órakor a máriabesnyői kegytemplomban találkoztak a gödöllői plébániák ifjúsági hittanosai. A félévente megrendezésre kerülő találkozó házigazdái a „besnyői” fiatalok voltak, és nagyon kitettek magukért.

 

Az esti program a 7 órakor kezdődő szentmisével kezdődött, melyet Gáspár István atya mutatott be, Kozsuch Zsolt káplán pedig koncelebrált. A szentmisén részt vett Szecsődi Péter atya is, aki elfoglaltsága miatt kicsit késve érkezett és a hívek között foglalt helyet. István atya prédikációja nagyon szívhez szóló volt, megtalálható volt benne a fiataloknak becsomagolt krisztusi üzenet. A beszéd központi gondolata a keresztény fiatal – és minden megkeresztelt ember - cselekedetének motiváló tényezői a „SzÖSz” = Szeretettel – Örömmel – Szabadon – volt. Amit nem így tudunk elvégezni, azt jobb, ha nem is tesszük meg. Az evangéliumi történet a csodálatos kenyérszaporítás eseménye volt – ehhez kellett a fiatal fiúcska 5 kenyere és két hala. Mindenét odaadta Jézusnak, nem csak egy szelet kenyeret, meg egy fél halat, hanem mindent. Jézus Krisztus ezt az ajándékozást „kipótolta” a saját csodájával. Az ember erőfeszítéseit Isten csodájával megtermékenyíti. A jelszó az elkövetkezendő időben: „SzÖSz” - így végezzük minden munkánkat!

A szentmise után a besnyői rendház ebédlőjében kiscsoportos beosztásban vegyesen beszélgettünk aktuális plébániai életünkről, többek között a Szentírásról a közösség életén belül, kedvenc bibliai helyünkről, majd pedig az együttlét közös agapéval zárult, finom zsíros deszka és lila hagyma képezte étkezésünk alapját. A vidám és nyitott együttlét este 22:00 óra körül fejeződött be, és vidáman, a közös együttlét örömével tértünk nyugovóra. Fél év múlva újra találkozunk, én már nagyon várom!!!

Zsolt atya

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú