Sülysápon, április 17-18-án ismét megrendezésre került a táborelőkészítő 7régiós találkozó. Farkas Laci atya ismertette a nyári táborok témáját, amelynek mottója: „Adj innom.” (Jn 4;7)
A téma lényege az emberi kapcsolatok finomítása, azaz a minőségi kommunikáció megtanulása, amely megtanít az érzelmeink, és gondolataink helyes kifejezésére.
A találkozón a régiók közösen egy facsemetét ültettek, melyet minden régió saját folyójából hozott vízzel öntöztünk meg. A fa erősödése és növekedése a régiók fejlődésének szimbóluma. Reméljük erős és termékeny fa lesz belőle.
Természetesen kreatív játékra is volt lehetőség, ahol a kiscsoportok bemutathatták, hogyan is tervezik legyőzni, megtéríteni az egyházmegyét riogató gonosz hétfejű sárkányt.

A Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség idei nyári hittanos tábora Máriabesnyőn kerül megrendezésre július végén. Mivel a helyszín új, nagy izgalommal állunk a tábor elébe. A táborhely kialakítása a mi feladatunk, hiszen egy eddig „érintetlen” területet kell lakhatóvá varázsolni. A kisebb testvérek 1 napos építőtábort szerveznek, melyre minden fiatalt szeretettel várunk. Időpont: május 8. (szombat) reggel kb. 9:00. Találkozó: A máriabesnyői kegytemplom udvarán. Leginkább földmunkák lesznek, illetve tereprendezés. Nagy áldás számunkra, hogy egy kegytemplom lábainál tölthetünk majd el néhány tábori napot. Bár a tábor helyszíne új, a lényege a régi: szeressük egymást tiszta szívvel, egy földi mennyországot megélve.

Képek az eseményről a galériában!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú