Recept – régiós focihoz (4 tányéros kivitel)

Kellékek:

· négy régió (Észak- és Dél-Duna, Tápió, Galga) válogatott fiataljai, akik láttak már bogyót és tudják is kb. mit kell csinálni vele (rúgni)

· négy régió lelkes leányai, akik szurkolnak a pálya angyalainak és süteményt hoznak nekik, hogy a labdába (és a pályába) fektetett energiákat

· egy időpont, amely (majdnem) mindenkinek jó

· egy terem, amely labdarúgásra alkalmas (megfelelő hőmérséklet, térfogat, rugalmassági állandó a visszapattanó labdákhoz és amúgy szabad a kitűzött időpontban)

· egy szépen varrt bőr gömb alakúra kialakítva, amely kíméli a termet és a lábat is

· egy kiképzett sportorvosi gárda a sérültek szakszerű ellátásához

· média (pl. blog, ifigodollo.hu, TVShoeShine) a kívülállók (netán kívül ülők) gyors értesítésére a legszebb gólokról

· egy ember (főszervező), aki az egészet megszervezi.

 

Az elkészítés módja: Kedves szakács! Legelőször szembesülj vele, hogy te magad vagy az egyik fontos kellék. Tűzd ki az időpontot és a kommunikáció legtöbb csatornáján (e-mail, honlap, élőszó, telefon, TV-reklám stb.), küldd szét a hírt még az időpont előtt legalább 2-3 héttel. A válaszok alapján győződj meg róla, hogy ,,igen, jó időpontot választottál’’, majd kissé veregesd meg a vállad, mert a szervezés legnehezebb részén már túl vagy. Ezután szerezzél alkalmas termet, értesítsd a médiát a jeles eseményről, rendelj 5 doboz pizzát és 3 karton ásványvizet végszükség esetére. Ha elérkezett az idő, öntsd a válogatott fiatalokat, a szurkoló lányokat, a médiát, a sportorvosi gárdát és önmagadat a terembe. Kérj meg néhány fiatalt a csapatokból, hogy vezessék a meccseket és néhány leányzót, hogy írja a gólszerzők nevét. Csak ezután add hozzá a bőrt, és már kezdődhet is a játék! Te is állj be az egyik csapatba, és lőjél egy-két gólt! A meccsek végeztével összesítsd az eredményeket és oszd ki a díjakat! Búcsúzz el minden résztvevőtől, köszönd meg a médiának a támogatást és a tudósítást, az orvosoknak a szakszerű beavatkozásokat! Végül mosogass el magad után (ehhez kérhetsz segítséget is azok közül, akik még a teremben vannak), hogy a terem legközelebb is használható legyen egy jó focizásra! (Megjegyzés: a recept tetszés szerint fűszerezhető más sportokkal (ping-pong, csocsó stb.) valamint hét tányéros méretben is elkészíthető.)

Jó étvágyat!

Pár sor a vendégkönyvből:

,,Nagyon ízlett a vasárnapi ebéd. Legközelebb (mondjuk tavasszal) kipróbálnám a héttányéros kivitelt is! Minden elismerésem a szakácsé.’’

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú