Kiürül keddi estéken a Szentkirályi utca 30, mivel a Pál Feri atya által tartott alkalmak új helyre költöznek. Erről kérdeztem Gláser Andrást, a közösség egyik vezetőjét:
Mi az oka, hogy elhagyjátok régi megszokott helyeteket? Mi lesz ezután?

Azért költözünk, mert a jelenlegi terem, ahol az elmúlt tíz évet töltöttük meglehetősen kicsinek bizonyult az utóbbi időben.

Már évek óta hatalmas probléma az, hogy fizikailag megtöltjük a termet. Tehát nem az ülőhelyek fogytak el, hanem minden négyzetméteren ember van és az előtér is zsúfolásig tömve van. Igazából 2001-ben, amikor először voltam, akkor sem volt már ülőhelyem, de akkor az előadás kezdetekor érkeztem. Földre viszont kényelmesen le tudtam telepedni. Ha helyet akartam, nem kellett sokkal korábban jönnöm. Egy év múlva viszont már fél órával előbb kellett jönni, ha jó helyet akartam és évek alatt odáig jutottunk, hogy a 20:15-ös kezdéshez 19:00 órai érkezés szükséges, ha biztosan szeretnék helyeket magamnak és barátaimnak.

Már 2008-ban elkezdtünk nézelődni, hogy hova mehetünk, találtunk is hosszú keresgéléssel egy helyszínt, de végül a hely felújítása miatt nem valósult meg a költözés.

Április 5-én lesz az első előadás a Millenárison és egyelőre nem tervezünk tovább állni. Itt 700 feletti az ülőhelyek száma. Meglátjuk elég lesz-e. Részletek miatt épp ma megyek a helyszínre. Majd a honlapon olvashatjátok ezeket.

Az kezdés időpontja, tehát a 20:15 marad, mint ahogy 21:30-as befejezés is. Az előadás továbbra is ingyenes. Nagyjából ezeket szokták kérdezni mostanában.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú