Izgatottan vártam a Június 24-25-ei napokat, amikor is megrendezésre került a VII. Váci Egyházmegyei Találkozó. Mivel az egyik nagybátyám a szolnoki plébános, így kicsit beleláthattam, hogy egy éven keresztül mennyit készülődtek erre a több ezer embert megmozgató eseményre.

A központi téma egyrészről a Család Évében a család, családpasztoráció volt, másrészről pedig öt-már meghalt- személy életéről, akiknek a boldoggá avatása folyamatban van: Sándor István, Galgóczy Erzsébet, Kenyeres Lajos, Kósa József és Hornyik Károly. (Az ő életükről bővebben a www.szolkat.hu internetes oldalon olvashattok.)

Péntek este az Eucharist együttes vezetésével közös dicsőítés volt. A találkozó egyedisége, hogy Gável András és Gellért egy himnuszt írt erre az alkalomra.

A szombati napra sokan érkeztek (~ 3-4 ezer ember az egyházmegye minden részéről), és nagy izgalommal vártuk közösen Böjte Csaba atyát, aki a nap főelőadását tartotta. Mesélt megmosolyogtató és megható történeteket is, és beszélt a család értékéről is. Ő is (hűen a találkozó mottójához: A szeretet összeköt) segített bennünket abban, hogyan szerethetünk igazán, és hogy a konfliktusoknak a megoldására egyedül a szeretet a megoldás.

Egyházközségünkből több, mint harmincan vettünk részt ezen a találkozón, és bátran írhatom, hogy mindenki lelkiekben gazdagabban térhetett haza.

Köszönjük a szervezőknek ezt a két napot, és jövőre pedig találkozunk Pilinyben! (Hiszen ők vállalták el a VIII. Váci Egyházmegyei Találkozó megszervezését.)

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú