"Kedves Testvérünk!

Nagy örömünkre 2012 februárjában elindul a KOVÁSZOLÓ, Egyházmegyei Ifjúsági Közösségszervező és Vezetőképző Vácott, a Püspökségen.

A képzés célja, hogy olyan elkötelezett fiatalokat neveljen, akik alkalmasak a helyi lelkipásztor és katekéták segítőiként életre szülni Krisztusban gyökerező, ifjúsági- vagy gyermek közösségeket a plébánián vagy a régióban, illetve a meglévő közösségeket felkészültebben szolgálni. Továbbá, hogy ezek az ifjúsági munkatársak hazatérve kovászként evangelizálják fiatal testvéreiket, akik még nem tapasztalták Isten szeretetét.

A KOVÁSZOLÓ 2 évig tart, félévente 3 rögzített hétvégéből, két szabadon választott terepnapból és nyári táborokból áll. Az első félév időpontjai: 2012. február 17-19, március 9-11, április 13-15. Eddig csaknem ötvenen jelentkeztek. Őket is és a most észbe kapókat is arra kérjük, hogy jelentkezésüket azzal véglegesítsék, hogy legkésőbb november 30-ig töltsék ki a mellékelt jelentkezési kérdőívet, s nyomtassák ki a csatolt jellemzést, s adják oda lelkipásztoruknak, s kérjék meg őket, hogy postai úton vagy e-mailben közvetlenül hozzám juttassák el (de ne a jelentkezőn keresztül) szintén november 30-ig.

A felvételi időpontja: december 11. délután 2 órától kb. este 7 óráig. Helyszín: Váci Püspökség, 2600, Vác, Migazzi tér 1.

A képzés váci egyházmegyések számára ingyenes, Püspök Atya támogatja. Más egyházmegyések esetén szerény hozzájárulást kell majd kérnünk. Ezért kérjük, hogy az ő esetükben a lelkipásztor írja oda a jellemzéshez, hogy vállalja-e, hogy anyagiakban is támogatja-e jelöltje részvételét.

Mivel ez a képzés komoly elkötelezettséget igényel, arra kérünk, hogy csak akkor jelentkezz, ha valóban vállalod, és kész vagy miatta lemondani olykor más programokat. Továbbá elkötelezed magad arra, hogy a képzés befejezése után vállalod egy fiatalokból vagy gyerekekből álló közösség rendszeres, felelős vezetését, ha kapsz rá lehetőséget. Hiányozni egy évben összesen 1 hévégét vagy összesen két napot lehet. Ellenkező esetben a jelölt nem folytathatja tovább a KOVÁSZOLÓT, pusztán a következő évfolyamban újrakezdve.

A lelkipásztorokat és katekétákat arra kérem, hogy ha látnak olyan fiatalt, akit szívesen küldenének, azt bátorítsák, hogy jelentkezzen!"

Szeretettel:

Farkas László
egyházmegyei ifjúsági lelkész
+3620-823-17-19

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú