Pár hete az egyik Új Nemzedék adás forgatás alatt megismerkedtem egy igencsak lelkes fiatalokból álló szervezettel a "NewMethod"-al. Annak oka, pedig amiért most írok is róluk, az hogy ez a társaság életszagú, de kulturált szórakozási lehetőséget kínál fővárosunk és környékén élő olyan fiataloknak, akik nem a megszokott pesti gusztustalanságokra vágynak. Nem akarok én sok újat, vagy okosságnak tűnő, furfangosan fogalmazott esetleg magasztos gondolatot írni róluk. Inkább megosztom itt, azt mit saját magukról és céljaikról írtak maguk a szervezők.

A NewMethod facebook oldala szerint a társaság küldetése "a mai Egyházhoz visszahívni a fiatalokat, a periférián állókat behívni, a vallási életet mai, divatos programokkal fűszerezni. A katolikus iskolák között egy nagy összeköttetést kiépíteni."

"Egyesületünk célja, hogy mozgósítsuk, összehozzuk -főként - az egyházi iskolákat, (azok jelenlegi és volt diákjait) közös - de nem feltétlenül egyházi - programokkal.

Bulik, sportrendezvények, és a középsulisoknak"kvázi" gólyatáborral. Megítélésünk szerint, kellenek liberálisabb, 21.századi programok is a mai (katolikus iskolában nevelkedett, vagy hozzá közeli) fiataloknak. Megmutatni a világnak kifelé, hogy ezekben az iskolákban ugyan olyan laza diákok is vannak mint máshol, de az ő közösségükben nem kell tartani a másiktól, (káros szerektől, atrocitásoktól) hisz mindenki nagyon normális és jófej. Szóval az egyházi életünket kicsit izgalmasabbá akarjuk tenni programjainkon keresztül, hogy ne csak a templomban találkozzunk (mert ott bizony egyre kevesebben vagyunk -sajnos érthető módon- ). Tapasztalatunk, hogy ezek az iskolák tele vannak csinos lányokkal és sok helyes fiúval, és őket is szeretnénk közelebb juttatni egymáshoz. (Annak idején mi is nagyon örültünk volna ilyen programoknak... de az évi egy KIDS kevésnek bizonyult) Várunk a rendezvényeinken, amelyekről akkor értesülhetsz (főként) ha like-olsz minket."

Izgalmas. Ha az eddigiek nem hozták meg a kedved keresd a NewMethod bulikat, rendezvényeket a neten... A célok szépek, a megvalósulás pedig izgalmas lesz. Az ifigodollo követni fogja a srácok munkáját...

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú