A shoeshine.hu, több nagyfilmes projektje mellett, 2019 tavaszán mutatja be új, rendhagyó filmalkotását. A filmben a kortárs ifjúság és a szerzetesség találkozásának egy merőben friss implementációjával ismerkedhet meg nézőközönségünk. Olyan filmet készítettünk, melyet Magyarországon még senki korábban.

A rövidesen bemutatásra kerülő dokumentarista trash-film alaptörténetében néhány fiatalt „költöztettünk be” egy valódi szerzetesi kolostorba azzal a céllal, hogy éljenek néhány napig úgy mintha ők maguk is szerzetesek lennének. Dolgozzanak, imádkozzanak, csendesedjenek el, vegyenek részt a közösség és a kolostor életében. Arra hívtuk meg őket, hogy váljanak szerzetessé egy időre majd nézzük meg mi történik velük.

Ifjú főszereplőinknek olyan személyeket választottunk, akik nem vallásos közegből érkeznek, s ezáltal csupán a sztereotípiáik alapján ítélik meg egyházat, az egyházban tevékenykedőket. A mozi a fiatalok és a szerzetesek közötti kapcsolatot és a fiatalok rövid útját mutatja majd be egy nagyon furcsa helyzetben. Célunk az volt, hogy megmutassuk az egyház és a Szent Istváni magyar hagyomány, a keresztény hit képviselői által képesek kortárs válaszokat adni a fiatalok életvezetési kérdéseire, és segítséget tudnak nyújtani nekik személyes életpéldákon keresztül.

Hogy mi lett ennek a különös „emberkísérletnek” és magának a filmnek a valódi eredménye, az hamarosan kiderül. Keresd a film bemutatójának ajánlóját itt az oldalon! Külön öröm számunkra, hogy a film az ODPictures Art Studio közreműködésével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósulhatott meg. Hálásan köszönünk!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú