Egy újabb okoskütyü került piacra. Ha a cikk végére érsz, talán te is nélkülözhetetlennek fogod érezni.

Az új okoskarkötőt ezúttal a Vatikán fejlesztette és dobta piacra, hogy a fiatalokat a saját „nyelvükön” szólítsa meg. A szemfülesek a címből már kitalálhatták, nem akármilyen formatervezésű eszközről van szó: az okoskarkötő teljesen olyan, mint egy rózsafüzér.

Az elegáns karkötőt 10 gyöngyszem alkotja, melyek hematitból és achátból készültek, számlap helyett pedig egy kereszt díszíti az okosrózsafüzért. A keresztben érzékelők rejtőznek, amelyek mérik a pulzusod, a lépésszámod és az elégetett kalóriát, és jeleznek, ha nem imádkozol eleget.

Merthogy a rózsafüzérhez tartozik egy mobilapplikáció is, ami már elérhető iOs és Android telefonokra. Az applikáció olasz, spanyol vagy angol nyelven tölthető le, és tartalmazza a napi olvasmányokat, elmélkedést, bibliaértelmezéseket, imádságokat – köztük természetesen a rózsafüzért is – és számolja, hogy mennyit imádkozol.

A karkötőt egy diszkrét állványra téve töltheted, egy töltés 4 napra elegendő.

Mindezt megkaphatod 99 €-ért a Vatikán webshopjában, bár még csak olaszországi címre szállítanak ki. És nem árt vigyázni az appal, több fórumon is jelezték, hogy még könnyen feltörhető a rendszer.

Akárhogy is, én már alig várom, hogy nálunk is kapható legyen, biztos beszereznék egyet!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú