"A család az emberi élet kiteljesedésének legfontosabb színtere és a gyerekek nevelésének legjobb közege. Ezért nem mindegy, hogy a média miként mutatja be családot, milyen mintát állít az olvasók elé."
Olvasható a Média a Családért Alapítvány weboldalán. Az alapítvány havi rendszerességgel adományoz díjat azon írott sajtóban, televízióban, rádióban, vagy az interneten megjelent „családbarát” cikkek, illetve létrehozóik között, amelyek a család védő szerepéről, a több generációs együttélésben rejlő lehetőségekről szólnak, vagy ezek minél teljesebb megéléséhez, és a problémák megoldásához nyújtanak segítséget.

Az idei díj júliusi jelöltje Keresztes Ilona lett egy születés csodálatos történetéről készített műsorával. Egy tizenéves lány megmentette születendő kistestvérét, akivel a szülei abortuszt terveztek. A kislány missziója testvére életéért sikeres volt. A Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának szóban forgó epizódját itt tudjátok meghallgatni.
Egy, nem mindennapi történet: "Hogy gondol vissza saját kicsi korára, amikor édesanyja őt minden nehézség ellenére vállalta? Egy 16 éves lány, aki nem hagyja annyiban a dolgot... Könyörög a szülőknek és levelet ír pár hetes magzatkorú kisöccsének, és ezzel megmenti az életét."

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú