egy rádióinterjú margójára

Bevallom egészen őszintén, amikor először megláttam, milyen témában írhatnék cikket, egy pillanatra elöntött a fásultság érzése. Már mindent olvastam, hallottam, láttam az LMBTQ-mozgalommal kapcsolatban, és egyszerűen elképzelhetetlen volt számomra, hogy új hangot lehet megütni ebben az egyszólamúságban. A júliusi Pride-hónap, majd aktuálisan a „zéró előítélet”-kampány minden fórumon címlapra tolta a mozgalmat és a mögötte álló gondolkodásmódot. Támadó és támogató felszólalások hada vonult fel, és nekem elegem lett a témából. Belefáradtam már a felesleges háborúskodás figyelésébe is.

Ennek ellenére bíztam abban, hogy lesz értelme megnyitni a rádióbeszélgetés linkjét, és nem csalódtam. Megjelent a színen egy keresztény felszólaló, aki, azzal együtt, hogy bibliai alapokon ír, és így nem támogatja a mozgalmat, meg sem próbálja tagadni a győzelmét. Szabados Ádám teológus hét részes cikksorozatban fejti ki az LMBTQ-ideológia diadalához vezető filozófiai utat, amit az emberiség végigjárt. A Manna FM-en folytatott beszélgetésben Darwintól kezdve Marxon, Freudon és még rengeteg nagyhatású elméletalkotón keresztül magyarázza, milyen várható és valójában elkerülhetetlen volt a gondolatrendszer kialakulása és kulturális győzelme.

A vakon támadó védekezés és gyűlölködés, a szembenálló csoport elítélése mindkét oldalon hangos, és mindkét oldalon végtelenül káros; hatalmas szükségünk van az ismeretre, a folyamat megértésére, és a gondolkodás tisztaságára. A támadás legtöbbször félelemből és ijedtségből fakad, a váratlan veszélyre adott reakcióként. Nagyon nehéz meghaladni az első, csípőből lőtt választ, de Isten józanságra hívott, erőre és szeretetre. (2 Tim 1,7) Nem a „mindenki úgy tökéletes, ahogy van”-szeretetre, hanem arra az áldozatos és megdönthetetlen erőre, amivel egyedül Ő tud igazán megáldani minket. Az LMBTQ-mozgalommal szemben a kereszténység kisebbségi ellenkultúrává vált, de ezt nem szabad fogvicsorgatva képviselnünk. Az ismeretlentől való félelem, a váratlantól való ijedelem érthető, de legyőzhető, ha megértjük magát a helyzetet, és ebben segíthet ez a rádióbeszélgetés. Tiszta szemmel, jézusi szeretettel csak úgy tudunk megállni és Istent képviselni, ha igazi valójában látjuk azt, aki előttünk van. Hallottuk már sokszor, próbáljuk meg érteni is a tanítást: „Az ember haragja nem szolgálja Isten igazságát.” (Jak 1,20) A józan, erős, valóságos szeretet azonban igen.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú