Hol is kezdjem??

Talán ott, hogy pár órája tértem haza Zánkáról, a Balaton szívéből, ahol egy eredeti szeretetfürdőben úszhattam négy napig. Pontosabban úszhattunk, merthogy Ádám barátommal ketten nyomtuk ott az ipart, na meg persze csomó más gödöllői is volt, ami külön öröm volt számomra. Szóval Zánkán a Fokoláre mozgalom fiataljai és régebb óta fiataljai szervezték meg a 25. Máriapolit.

Máriapoli??
Az mi? Jogos a kérdés, hiszen még én sem tudom pontosan hogyan is kéne ezt definiálni, de megpróbálom. A Máriapoli az a pár nap, amikor a mozgalom tagjai fogják magukat, összegyűlnek az ország minden tájáról és egy földi mennyországot hoznak létre. Szeretetben, egységben, éltünk ebben a négy napban. Komolyan mondom nem találkoztunk olyan arcokkal, akik ne lettek volna befogadóak, ne lettek volna nyitottak, jókedvűek, boldogok. Ezekről az emberekről lerí, hogy boldogok. Komolyan mondom, odamész, és nem tudsz nem boldog lenni. Ez egy öngerjesztő folyamat, amit nem lehet szavakba önteni. A lényeg: A szeretetben való egység. Ez a legfontosabb kulcsszó, ami nélkül ezt nem lehetett volna megvalósítani. Persze mindemellett volt zenélés, nevetés, játék, tánc, sörivás, kiömlött vörösbor, elmélyülő beszélgetések, nem elmélyülő beszélgetések... szóval tök sok normális, világi, tenni akaró ember, akik mégis mások...
Ezernyi dolgot lehetne még írni, de felesleges, mert... Merthogy na, ezt át kell élni. És nagyon adjaaaa!! Július 8. és 13. között találkozunk újra, fiatalok Pécsen.

Hamarosan, TVSS is lesz az eseményről. Illetve a bal oldalon a bannerek között megtalálod a közösség oldalait!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú