Egyedülálló és hiánypótló kezdeményezést keltett életre a kozossegek.hu csapata. Céljuk, hogy összekössék a közösségkeresőket a tagokat kereső közösségekkel, így létrehoztak egy oldalt, ahol a katolikus közösségeknek és lelkiségi mozgalmaknak lehetőségük van a bemutatkozásra, a közösséget keresők pedig megismerkedhetnek velük, ezzel megtéve az első lépést a kapcsolódáshoz. A kozossegek.hu oldal bemutatkozása következik, a csapat tagjai, Bauer Iván, Nagy Anna, Rónaszéki Benedek és Urbán Ákos tollából.

Felmerül a kérdés, hogy mire alapozhat az Egyházunk a jövőben? A közösségekre.
És mire van egyre inkább szükségünk a mai világban? Közösségekre.
Ideje van a személyes, belső szobában töltött imának és ideje a közösségi együttlétnek.

Saját személyes tapasztalatunk, hogy nagyszerű dolog részévé válni egy közösségnek. Így megtapasztalhatjuk, hogy karnyújtásnyi körben felelősek vagyunk a világért. Életünk meghatározó részei egymás meghallgatása, a mély beszélgetések, elmélyülés a hitben, A kirándulások, sport, játékok, karitatív és zenei szolgálatok.

Ezért hoztunk létre egy katolikus közösségkereső honlapot, a kozossegek.hu-t, hogy az Egyházban működő közösségeink láthatóvá és könnyen elérhetővé váljanak. Így lépést tehetünk afelé, hogy az evangéliumban megfogalmazott jézusi mondás valósággá váljon: „aki keres, talál”.

A kozossegek.hu egy olyan felület, ahol a katolikus közösségek, lelkiségi mozgalmak hirdetni tudják magukat, a keresők pedig könnyedén csatlakozhatnak hozzájuk. A kereső a honlapon keresztül fel tudja venni a kapcsolatot a közösség vezetőjével. Legyen szó fiatal egyetemistákról egy új városban, vagy akár az idősebb korosztályról. A lehetőségek tárháza széles a keresők számára.

Pünkösdkor az apostolokra kiáradt a Szentlélek, és ebből erőt merítve mertek kilépni és közösségeket alapítani. A Szentlélek az apostolokra mint a közösség tagjaira áradt ki, mert a Lélek egyrészt egységet teremt, másrészt személyes adományokat, képességeket ad, hogy tevékenykedni tudjunk általa.

Te is gondolkoztál már azon, hogy jó lenne egy katolikus közösséghez tartozni?
Szeretnél a vasárnapi misén túl máshogy is kapcsolódni az Egyházhoz?
Már többször felmerült benned a kérdés, de valami mégis visszatartott?

Arra bátorítunk, hogy merj kilépni és tedd meg az első lépést a többiek felé, ahogy Jézus is hirdeti: „Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú