A torinói dómban, a kiállított lepelnél tett látogatása előtt a pápa több mint tízezer fiatallal találkozott. Beszédében bátorította őket, hogy ne féljenek életre szóló döntéseket meghozni. Napjainkban olyan mentalitás uralkodik, amely a rövidtávú döntéseket részesíti előnyben, s a ma felnövekvő nemzedéknek sokszor az az érzése, hogy végérvényesen már nem is lehet elköteleződni.

XVI. Benedek pápa figyelmeztetett: a szabadságot jól kell tudni felhasználni. A szabadság nem a pillanat mulandó örömeinek megélését jelenti, hanem valamire kötelező és visszavonhatatlan döntést. A pápa példaként a házasságot, a papságot és a szerzetesi életet említette.

Az uralkodó individualista kultúra gátolja az emberek közötti mély kapcsolatok kialakulását. A fiataloknak azonban természetükből adódóan van érzékük az igazi szeretetre – fogalmazott a pápa. A Szentatya arra is buzdította a fiatalokat, hogy vegyenek részt az egyházi életben és vállaljanak társadalmi elkötelezettségeket is – írja a Kathpress. Az individualista törekvéseket a hétköznapi életben is a hívők közötti igazi harmóniának kell legyőznie – tette hozzá a pápa.

A Szentatya meghívta a fiatalokat a 2011. augusztus 15. és 21. közötti ifjúsági világtalálkozóra, amelyre Madridban kerül sor.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú