Új kötettel bővül a szentek életéről szóló, gyermekes családoknak szánt népszerű könyvsorozat: e harmadik – a Jézus barátai című – kötet olyan bibliai szereplőket mutat be, akik Jézus Krisztussal földi életében személyesen találkozhattak. A Mesterhez legközelebb álló apostolok, Mária és József, sőt, a napkeleti bölcsek és az arkangyalok megjelennek ezekben a fordulatos történetekben, melyek fő célja, hogy – akárcsak a korábbi kötetekben – érthető, szerethető személyekként mutassák be a gyerekeknek a szenteket. A könyvbemutatóra november 6-án, a D18 Könyvesboltban kerül sor.

Hogyan ismerkedtek meg Jézussal, s hogyan változott meg a sorsuk azoknak, akik földi életében találkozhattak a Messiással? A Jézus barátai című könyv tizenkét fejezetében tizenkét jól ismert bibliai személyiség gondolataiba, kételyeibe, lelkesedésébe, hibáiba és erényeibe élhetik bele magukat az olvasók – a gyermekek, vagy a nekik felolvasó szülők, hitoktatók. És ahogy e különböző nézőpontokból követjük az evangéliumi eseményeket, mint egy izgalmas kirakós játékban, kibontakozik előttünk a világ megváltásának nagy drámája… A gyermeki képzeletet megmozgató történeteket – Bethlenfalvy Gábor elbeszéléseit – a szívmelengető és mély üzenetet hordozó illusztrációk – Kállai Nagy Krisztina alkotásai – teszik még élményszerűbbé.

Székely János püspök atya így ír az előszóban: „Bethlenfalvy Gábornak a Biblia tengermély elbeszéléseit hűen, gyermekek számára is érthetően elbeszélő, bölcsességgel és szívvel teli szövegei és Kállai Nagy Krisztina gyönyörű, ragyogó, egyszerre derűs és mély üzenetet hordozó rajzai becsempészik a kisgyermek szívébe a hit és a szeretet kincseit. Máig emlékszem gyermekkorom képes Bibliájának sok képére, rajzára. Nagyon mélyen vésődtek be a lelkembe. Úgy gondolom, hogy a Jézus barátai könyv remekbe szabott képei még inkább bele fognak vésődni sok-sok gyermeklélekbe. Elő fognak jönni az életük fontos fordulópontjain, a párválasztáskor, az esküvő napján, a gyermekeik születésekor, a fájdalmak, szenvedések idején, az ünnepek varázslatos óráiban.

A Jézus barátai immár a harmadik abban a sorban, ami a Magyar szentek élete című kötettel kezdődött, majd A keresztény Európa szentjeivel folytatódott.

Olyan történetek ezek, melyek az életünkben folytatódnak” – mondja Bethlenfalvy Gábor. „A könyveinkben található történetek nagy többségéből kiderül, hogy – bár a mesék nyelvén szólalnak meg – nem kitalált sztorik: valódi személyekkel, valódi helyszíneken lefolyt eseményeket mondanak el, lehetőleg úgy, ahogy azok akár a valóságban is megtörténhettek. A célok, amelyekért hőseink éltek, s a bajok, melyekkel küzdöttek, ma is érvényes célok és ma is létező bajok; rajtunk a sor, hogy fölvegyük a történet fonalát, és a kalandokat saját életünkben folytassuk.

Kállai Nagy Krisztina hozzáteszi: „A szövegeket és a grafikákat úgy állítottuk össze, hogy bele lehessen feledkezni a történetekbe, de lehetőség szerint törekedtünk a történelmi hűségre is. A fejezetek végén található – a szereplőkhöz köthető történelmi emlékeket bemutató – kis fényképes leírások is azt szolgálják, hogy az olvasóknak ne csak a lelkük, hanem a tudásuk is épüljön.

A november 6-i könyvbemutatón a szerzőn és az illusztrátoron kívül Székely János püspök atya és Gryllus Vilmos is közreműködik.

Helyszín: D18 Könyvesbolt, 1066 Budapest, Dessewffy utca 18-20.
Időpont: 2020. november 6., 16:30

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/853962368678190/
További információ az új kötetről és a könyvsorozatról: www.szentjeink.hu

Szeretettel ajánljuk a könyvet kicsiknek és nagyoknak, családoknak és gyerekekkel foglalkozóknak, pedagógusoknak, hitoktatóknak egyaránt!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú