Mindig félek, ha keresztény ismerősöm ajánl keresztény filmet. Félek tőle, mert nem akarunk ítélkezni - bezzeg csak ilyenkor nem - és nem merjük szidni, mert mégiscsak valami jézusi dolog. Emiatt nagyon sok gagyi is ránk ragad. De most valami egészen használhatót akarok mutatni, aminek a címe: The Chosen.

A The Chosen egy amerikai, keresztény sorozat. Félve kezdtem el nézni, de hamarosan kellemeset csalódtam. Jó volt látni, hogy szépen összerakott sorozat. Karakterekhez illő színészválasztás, hiteles alakítás. Jó a mesélési stílus, az emberek emberiek, nem kétdimenziós szimbólumok. A személyiségük kidolgozott és így érthető a cselekedeteik motivációja. Alaposan kidolgozott a környezetük atmoszférája is. Az alkotók nem féltek kicsit összerendezni a bibliai történetek szálait, anélkül, hogy azokon csorba esett volna. Ez egy életszagú világ, ahol olyan konfliktusokat látunk, amelyekben együtt tudunk érezni a szereplőkkel. Át tudták adni például a Kánai menyegző drámáját, Nikodémus vívódása pedig egészen szívet tépő.

A sorozat közösségi finanszírozásból jött létre és annyira zseniális, hogy megkönnyezem. Ha letöltöd a The Chosen alkalmazást, láthatod az eddig elkészült filmeket. Nem kell értük fizetned, mert annak a költségeit már mások összedobták. Azt is látod, hogy mi az, ami még készülőben van és szükséges hozzá a támogatásod. Ez tehát nem olyan, mint a Netflix vagy az Apple TV, hogy csak „jegyet” veszel, hanem valóban nyomon követheted, hogy mikor van szükség a segítségedre. Ez a gesztus nekem annyira megtetszett, hogy nem is fizetek streaming szolgáltatóknak, inkább erre adom az árát.

Itt a link: >> Google Play - The Chosen

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú