"Van olyan fonál, ami mentén kitalálunk a labirintusból. A csuklónkra visszatekert szál maga is lehet útvesztő. Gúzsba is köthet, sálként is melegíthet."

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdette XVI. tematikus nemzetközi filmszemléjét és hozzá kapcsolódó fotópályázatát. A nevezők a hűség témáját film vagy fotó formájában, a nevezési feltételekben részletezettek szerint dolgozhatták fel. Az intézet olyan szakmailag igényes alkotásokat várt, amelyek alkalmasak arra, hogy a kép nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához.

A tizenhatodik Faludi Amatőrfilmszemlére 106 pályamunka érkezett 26 országból (pl.: Kínából, Argentínából, Malajziából, Észtországból vagy az Egyesült Államokból). Az Akadémia negyedik alkalommal, a szemle témájában meghirdetett fotópályázatára az alkotók 70 pályamunkát küldtek be. A filmek bemutatására és értékelésére november 15-17-én kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A beküldött filmeket szakmai zsűri bírálja el. Az előzsűri által a versenyprogramba választott munkák a közönség, az alkotók és a zsűri jelenlétében nyilvános vetítésen kerülnek bemutatásra, amelyet ugyancsak nyilvános értékelés követ. A zsűri három kategóriában (kísérleti film, kisjátékfilm, dokumentumfilm) ad ki díjakat (I., II., III.), illetve különdíjakat.
A beküldött fotók közül az előzsűri döntése alapján a legjobbakat az Uránia Nemzeti Filmszínházban állítjuk ki. A díjak átadására a filmszemle díjkiosztóján kerül sor.

A filmszemle ideje, helye: 2012. november 15-17., Uránia Nemzeti Filmszínház
A fotókiállítás ideje, helye: 2012. november 15-30., Uránia Nemzeti Filmszínház
Díjkiosztó, díjazott filmek vetítése: 2012. november 17., 19 óra, Uránia Nemzeti Filmszínház


BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú