A Példakép Alapítvány civil kezdeményezés, amely azért jött létre, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat.

Minden ország a saját tehetségeire, a saját kiválóságaira, kiváltképpen pedig sikeres vállalkozóira tudja alapozni jövőjét. Jelenleg azonban Magyarországon kritikusan alacsony a fiatalok vállalkozói hajlandósága és a fiatal vállalkozók száma. A jövőnk és az ország jövője azon múlik, képesek leszünk-e megtalálni, megmutatni és kinevelni példaképeinket, azokat a fiatal vállalkozókat, akikre a következő évek sikereit építhetjük. Képesek leszünk-e őket megbecsülni és itthon tartani, perspektívát és jövőképet nyújtva a következő generációknak is.

A Példakép Alapítvány ezért indított el egy pályázatot: Ki legyen az év példaképe? A Példakép Pályázatra olyan 40 év alatti fiatal vállalkozók jelentkezhettek, akik vállalkozásukkal, életútjukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak. A 417 pályázó közül 12 tagú szakmai zsűri választotta ki azt az 50 fiatal vállalkozót, akikre január közepéig szavazni lehet. A legtöbb szavazatot kapott vállalkozó viheti haza az Év Példaképe Díjat, amelyet a januárban megrendezésre kerülő gálaesten adnak át a szervezők.

Az 50 kiválasztott vállalkozó között van a Gödöllői Római Katolikus Plébánia tagja, a 33 éves, 3 gyermekes családapa, Varga Attila is. Azért indult el ezen a versenyen, hogy megmutathassa, hogy keresztény emberként, a krisztusi értékeket szem előtt tartva is lehet sikeresen vállalkozni ma Magyarországon és példájával bátorítsa a hasonló értékrenddel rendelkező fiatalokat. Attila három évig járta inasként Európát, hogy mindent megtanuljon a szakmáról. Ő az egyetlen nemzetközi képesítéssel rendelkező kőfaragó az országban. Többek között az ő alkotása a Szentháromság templomban található keresztút, de több Európában épült katedrálison - Kölni Dómon és Bécsi Szent István Katedrálison - is találhatóak olyan elemek, amelyeket az épületek restaurálása során ő faragott ki. Attila keze munkáját dicséri 9 köztéri alkotás is szerte az országban.

A Példakép Alapítvány honlapján lehet szavazni Varga Attilára. A vele készült interjú szintén ott érhető el. Ha pedig a munkáira vagy kíváncsi, akkor a keresztút 14 stációjáról készült filmet itt nézheted meg. A Te szavazatodon is múlhat, hogy ki nyeri el az Év Példaképe Díjat.

(A fotón Varga Attila alkotása, a Délvidék első Szent István szobra, látható Apatinban.)

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú