altBudapesten, a Vérmező utca 8 szám alatt márciusban egy különleges kávézó nyílik. A kávézót Victorné Erdős Eszter református lelkész álmodta meg. A lelkésznő a református drogmisszió emblematikus alakja; a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió és a Válaszút Misszió vezetője. A kávézó eredeti funkcióján túl közösségi, kulturális és prevenciós térként is működik majd.

A kulturális programokkal elsősorban a fiatal korosztályt; a gimnazistákat és az egyetemistákat szeretnék megszólítani. A szervezők természetesen nem kizárólagosan keresztény fiatalokat várnak programjaikra, de egyfajta, a keresztény értékekre való nyitottság, mindenféleképp szükséges, ha valaki aktívan részt szeretne venni a a kávézó életében. A keresztény értékrend egyik megnyilvánulása, hogy nem lehet sem alkoholt vásárolni, sem alkoholt fogyasztani.

A kávézó személyzete keresztény fiatalokból áll, akiknek feltett szándékuk, hogy egymás és a vendégek felé a krisztusi szeretetet közvetítik majd, hogy ezzel is növeljék a hely varázsát és tanúságot tegyenek Krisztusról. Folyamatosan várják az önkéntesek jelentkezését a  csapatba kavezoonkentes(kukac)gmail.com címen. Ha szeretnél többet megtudni a helyről, akkor kattints ide.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú