alt„-Te egy igazi apáca vagy?

- Teljes mértékben. Igazi apáca vagyok. ”

Így fogadták Cristina Scuccia nővért, miután előadta Alicia Keys ’No one’ című dalát az Olaszországban is futó The Voice tehetségkutató műsorban. Azt hiszem, nem csak a négy zsűritag, hanem minden néző szája tátva maradt az energikus, vidám lány láttán – ahogyan az enyém is. Christina Milánóban él, Szicilíából származik, 25 éves orsolyita nővér, Sao Paolo külvárosában töltötte el a noviciátust.

Meg kell vallanom, szinte soha nem nézek tévét, tehetségkutató műsorokat pedig főleg nem. Mégis, most, amikor láttam a videót, amelyet ti is megnézhettek itt (magyar felirattal), igen kíváncsi lettem. Az első gondolatom az volt, hogy mégis mi motivál egy apácát arra, hogy elmenjen egy ilyen műsorba. Ezt a kérdést persze más is feltette, a nővér pedig így válaszolt:

-Kaptam egy ajándékot, most pedig nektek adom. Nem így kellene lennie a dolgoknak?

Azt hiszem, ebben teljesen igaza van. Attól, hogy valaki keresztény, nem kell bezárkóznia a templomba, eltorlaszolni az ajtót egy szenteltvízzel telt hordóval és őrt állni a pápa botjával. Ez a lány remek példa arra, hogy hogyan lehet a jelenben, a nagyvilágban érvényesülni, kibújni a vallás falai mögül, és tele élettel és energiával kapcsolatba kerülni az egész világgal, úgy, hogy közben keresztények maradunk.

- Ő (a pápa) mindig azt mondja, menjünk ki a világba és evangelizáljunk, és mondjuk el, hogy Isten nem vesz el tőlünk semmit, csak mindig többet ad. Szóval ezért vagyok itt. – mondta Christina is, miután felmerült a nagy kérdés: mit szól a Vatikán ehhez a fellépéshez?

- Ha találkoztam volna veled a mise alatt gyerekkoromban, mára én lennék a pápa! – bár ezt J-Ax ( a zsűritag, akinek csapatához végül Christina is csatlakozott) fogalmazta meg így, úgy gondolom, sokan vannak még így ezzel. Christina nővér most afféle virtuális fáklyaként lobog. Videóját a Youtube-on alig öt nap alatt több, mint két és félmillióan tekintették meg, rengeteg hozzászólás érkezett, és számtalan - igen sokrétű – vélemény alakult ki róla és a fellépéséről.

Most már csak egy kérdés maradt persze. Nektek mi a véleményetek Christináról?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú