Bevallom, ezt igazán nem vártam az RTL Klubtól. Péntek este, mikor mindenki boldogan dobná el az agyát és csak színtiszta trashre vágyik. Erre bedobja dupla résszel az Isten belájkolt c. amerikai sorozatot.

Az évad felénél kapcsolódtam be és rettegve kezdtem el nézni, de egészen kellemes dolog történt. Az amerikaiak csináltak egy laza, felszínes, de szórakoztató sorozatot abból az alapszituációból, hogy egy lelkész ateista fiát bejelöli Isten a Facebookon, és embereket ajánl neki, akikkel kezdenie kell valamit.

Az alapszitu egészen életszerű: egy öreg lelkész, aki a felesége halála miatt a hivatásába menekül és cserébe elveszti a családját. A fia (Miles) ateista lesz, a lánya leszbikus, és kapcsolataik felszínesek. Természetesen nem érti, hogy ha ő Istennek szentelte az életét, miért cseszett ki vele az Úr.

A sorozat innen indul. Miles megrögzött ateista, noha apja lelkész. A fiú podcastjában folyamatosan tagadja Isten létezését, ám egy napon Isten ismerősnek jelöli a Facebookon. Eleinte azt hiszi, ez valami tréfa és elutasítja. Ám Isten nem tágít, míg végül Miles elfogadja a jelölést. Isten ismerősöket kezd ajánlani neki. Elsőre egy férfit, aki egy perc múlva nekimegy az utcán, és akit önkéntelenül követni kezd, majd megment az öngyilkosságtól. Ezután ismerősnek ajánlja Carát, az újságírót. Miles felkeresi és megpróbálnak együtt utánajárni a rejtélyes Isten-adatlap tulajdonosának…

Ne ijedj meg, ez nem dráma, nem fogsz sírni, csak... csak elgondolkodni.

Nyilván nem egy Csernobil és nem egy True Detective, de hasznos időtöltés. Látsz majd sok ismerős emberi gyengeséget és esetlenséget a szépen fényképezett New York utcáin. Megfelelő kikapcsolódás a nehéz nyári napok otthon töltött könnyed estéire.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú