Jó öreg Samu barátom egy szép napon azzal keresett meg, mi lenne, ha egy kellemes szombat délutánon egész Gödöllő keresztény fiatalsága összetalálkozna, leülnénk és egy kötetlen program keretében kicsit teázgatnánk, játszanánk, megismernénk egymást. Miért fontos ez?? Hát azért, mert nem csak mi katolikusok létezünk Gödöllőn, hanem rengeteg más, hasonlóan jófej fiatal suhanc próbál nap mint nap kereszténnyé válni. Ezen a délutánon pedig nem az a lényeg, hogy ki milyen közösségben próbálja mindezt megvalósítani, hanem az, hogy Krisztusban mindannyian egyek vagyunk!!

Íme Samu barátom számunkra írt meghívója:

"Február 20-án egy közös, ökumenikus városi ifi lesz, ahova minden gödöllői egyház és felekezet hivatalos. Ezen az ifin nem az lesz a lényeg, hogy ki hogyan éli meg a hitét és kapcsolatát Istennel, hanem az lesz a lényeg, hogy mindannyian keresztények, vagyis Istené vagyunk. Ennek az új ifinek a célja, hogy megismerjük egymást, keresztényeket, egész Gödöllőn és közelebb kerüljünk egymáshoz, új kapcsolatokra tegyünk szert és jól érezzük magunkat egy keresztény környezetben. A szervezők mind úgy gondolják, hogy nagyon fontos az egység a keresztények között, függetlenül attól, hogy ki milyen egyházú, felekezetű, hiszen ezt Pál is kihangsúlyozta az Efezusaiakhoz írt levelének 4. Részében („...igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével...” Ef. 4, 3).

Az első ilyen ifinek a Gödöllői Agapé Gyülekezet ad helyet, melyen egy különleges teaház vár mindnyájunkat. A helyszín pedig a Peres u. 54. szám alatti gyülekezeti ház lesz és az egész 16 órakor kezdődik.

Egyenlőre ez az új ifi mindenkinek új és ismeretlen, a résztvevőknek és szervezőknek egyaránt, de a szervezők mindent megtesznek, hogy minél jobb és emlékezetesebb legyen. Reméljük ennek az új megmozdulásnak lesz további sikeres folytatása, mert hisszük, hogy Isten akarata, hogy a keresztények újra egységben legyenek.

Ha felkeltette az érdeklődésedet akkor ne habozz, írj egy e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy a szervezők tudják, hogy számíthatnak rád. Erre a jelentkezésre azért van szükség, mert a teaháznál szükség van egy létszámra, de természetesen ez nektek mind semmibe sem kerül.

Isten Áldjon!"

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú