"Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak" Luk 12:48

Személy szerint nagyon fontosnak tartom az önkéntes munkát, hiszen akiknek lehetősége van segíteni a rászorulókon, azoknak egyben kötelessége is. Istennek meg kell hálálnunk, hogy egészségesek vagyunk, van szerető családunk, van mit ennünk, mi nem szorulunk mások segítségre. Az imádkozáson kívül aktív módja is van a köszönetnyilvánításnak, a rászorulók segítése, önkéntes munka.
Ezért buzdítanék mindenkit, akinek a nyáron van pár nap szabadideje, hogy segítsen be a váci egyházmegye működésébe, a váci egyházmegyei önkéntes napok keretében. A váci egyházmegye a mi közösségünk, mi alkotjuk és alakítjuk, olyan, amilyenné mi formáljuk. Ez a pár, jó hangulatban eltöltött nap a szervezőknek hosszú hetek – egyedül unalmas – munkáját jelentené. Mennyivel hasznosabb szeretetben, barátok között, hasznosan eltölteni egy-egy nyári napot, mint a számítógép előtt unatkozni a nagy melegben?!

Személyes tapasztalatom alapján – véletlenül sem a váci egyházmegyei önkéntes napok helyett, hanem mellett – ajánlanék önkéntes lehetőséget azoknak, akik a nyáron hosszabb időt is szánnának az önkénteskedésre. A Bátortábor jelentkezéséről sajnos már lemaradtál. De ne add fel, számos más civil szervezet szervez nyárra önkéntes táborokat, akár Magyarországon, akár nemzetközi környezetben, amikre még nyitva van a lehetőség.


Hatalmas élményt nyújt, hogy más nemzetiségű, aktív fiatalokat megismerve együtt dolgozunk egy jó ügyön. Garantáltan mindenki kedves és segítőkész, hiszen összeköt a közös cél. Jó barátságok alakulhatnak ki, és – ha egy külföldi önkéntes tábort választasz – sokkal közelebbről ismerheted meg a helyi kultúrát, embereket, mint egy-egy „idegen” városnézés alkalmával.

Legyen közösségednek, és jelentkezz önkéntesnek, hogy a nyár ne haszontalanul teljen el a fejed felett! 2012 az önkéntesség nyara! Legyél Te is aktív tagja

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú