A nagy sikerű, telt házas premier után a Párbeszéd Házában is látható lesz a shoeshine.hu legújabb filmalkotása!

Az megvan, amikor a csornai apát meg az újpesti stabil srác csirkét vágnak együtt? Nos igen, ilyen és ehhez hasonló remek pillanatoknak lehet szemtanúja mindaz, aki bele mer vágni a „Szerzetesnek álltam” című legfrissebb ShoeShine eposzba.

Alkotói közösségünk szituatív dokumentumfilmet forgatott arról a korántsem hétköznapi helyzetről, melyben két véletlenszerűen kiválasztott budapesti fiatal beköltözik egy vidéki szerzetesi kolostorba, és ott együtt él és tevékenykedik a szerzetesi közösség tagjaival. Főhőseink nem vallásos, teljesen hétköznapi, kortárs ifjak. Zsolti Újpest-drukker, ami a szívén, az a száján, és retteg a zárt helyiségektől. Tamara egy csendes és kedves lány, aki egy hajón él és a mindennapokban futárként dolgozik, mellette persze tanul.

Beültettük őket egy autóba, utaztunk néhány száz kilométert, majd kitettük őket Csorna határában, ahol a Premontrei rend egy igazi kolostora áll. Az irány megmutatása után a kamerákon megnyomtuk a felvétel gombot, majd 5 nap múlva megállítottuk azokat. A többit a fantáziátokra bízom, bár az előzetes sokat fog segíteni!

Szeretettel várunk mindenkit a Szerzetesnek álltam című dokumentumfilm második vetítésére 2019. május 14-én 18 órától a Párbeszéd Házába!

Időpont: 2019.05.14., 18.00
Helyszín: Párbeszéd Háza (1085 Budapest, Horánszky utca 20.)
A filmvetítést követő beszélgetésen jelen lesznek az alkotók és Fazakas Z. Márton OPraem, apát (Csornai Premontrei Apátság).
A vetítés regisztráció köteles. Itt tudtok regisztrálni!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú