MEKDSZ. Azt hiszem, sokan úgy váltunk a részévé, szinte észrevétlenül, de visszafordíthatatlanul, hogy nem is értettük pontosan, mit jelent. És ez benne a szép: ha nem azért csatlakozol valamihez, mert hangzatos neve van, vagy mert a családban ez a szokás, hanem azért, mert meg lettél szólítva. Egy diáktársad által. Vagy Isten által.

Tisztán emlékszem az első egyetemi napomra. Elkéstem, az első órámat meg sem találtam (éljen a neptun…), majd véletlenül összefutottam egy újdonsült szaktársammal, aki nálam talpraesettebben mozgott a számomra tökismeretlen terepen. Megbeszéltünk egy közös ebédet, de előtte meginvitált egy közösségbe. Megérkeztem, senkit se ismertem, de ez őket nem zavarta: berántottak az imakörbe, meghívtak a másnapi alkalomra és mentek tovább a dolgukra. Másnap pedig ismét ott voltam. És a következő héten is. Nos, nekem így kezdődött a MEKDSZ.

És azóta mi minden történt? Megtapasztaltam a felekezetköziség ajándékát. Az igazi közösséget, ami ugyanannyira nehéz, mint szép. Istenélményeket. Emberélményeket. Rengeteget tanultam magamról, formálódtam és gyógyultam. És fontos lett, hogy elmondjam másoknak, mit cselekedett bennem Isten.

A MEKDSZ az a hely, ahol önmagam lehetek. Ahol megtapasztalhattam Isten irgalmát. Az Ő népének sokszínűségét. Ahol otthon érzi magát a csendben imádkozó, a hangosan dicsőítő, a megtört nádszál, a lámpatartóra tett lámpa. Bárhogy is vagyok, úgy lehetek.

Ez az én történetem. De biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki az elmúlt 30 év MEKDSZ-történelmének a részese volt, el tudja mesélni a sajátját. Ami csak az övé. Mert Isten személyesen hívta meg ide, személyes úton formálta és személyes küldetést bízott rá.

Június 10-én ünnepeljük együtt az elmúlt 30 évet és az eljövendő kitudjahányat! Legyen ez egy valódi születésnap, egy találkozás, ahol a jelenlétünkkel ajándékozzuk meg a másikat!

Helyszín: Patrona Hungariae Általános Iskola (Budapest, Knézich u. 3-13, 1092)

Időpont: 2019. június 10. (Pünkösdhétfő) 10:00 - 18:00

Regisztrálni az alábbi linken tudsz! Minden további infót pedig az esemény leírásában találsz.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú